avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... codul rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

codul rutier

Pe DN6 intre Caransebes si Lugoj am cautat s-a cumpar rovinieta de 7zile dar nu am gasit,pentru ca nu aveam nevoie de mai mult timp.Intre timp m-a oprit o masina de politie rurala si o masina de la drumuri nationale.Fiinca nu aveam rovinieta mi-au dat amenda dar CUM? M-ia scris datele pe o foaie de hirtie fara s-a semnez absolut nici un act,dar dupa 3saptamani am primit un proces verbal cu amenda de 1000 lei fara semnatura mea si culmea are semnatura lui si la constatator si la martor iar la mentiuni nici macar nu m-a intrebat daca am sau nu.Cind am ajuns la Timisoara am cumparat rovinieta pe7zile inclusiv cu ziua aceea.Si am mai primit un proces verbal de afisare la domiciliu in care sunt 2semnaturi de martor si delegat DRDP fara vreo stampila .INTREBAREA MEA este:Daca pot sa fac contestatie si daca am cistig de cauza? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: adrian t. , utilizator 00:48, 10 Aprilie 2010
Cred ca modul in care spuneti ca a decurs intalnirea cu agentul constatator,poate fi dovedit si cu martori.
de asemeni daca considerati ca asa s-aupetrecut lucrurile va puteti adresa cu plangere penala pentru fals impotriva agentului constatator,numai in masura in care va puteti dovedi afirmatiile.
ca sa mai luminam putin....in calitate de fost organ constatator :d
termenul de 6 luni este pentru situatia in care ai luat la cunostinta de comiterea contraventiei ulterior. ex: sambata la o discoteca oarecare o pers provoaca un scandal si alta participa. luni la postul de politie se face o sesizare de catre administrator si in urma acesteia sunt invitati la sediul de politie contravenientii care sunt sanctionati contraventional conform lg 61/1991. Dar si in aceasta situatie....cand contraventia este constatata ulterior procedura prevede ca , contravenientul va fi invitat la sediul politiei si i se va aplica sanctiunea atunci (conform dispozitiei IGPR 643).
In situatia in care contraventia se constata in mod direct (prin propriile simturi-vezi decizia CEDO Anghel contra Romania) organul constatator are obligatia sa aplice sanctiunea contraventionala pe loc. Ei ...daca el nu avea procese verbale suficiente nu este problema contravenientului...iarasi dispozitia IGPR 643), iar faptul ca nu a aplicat sanctiunea pe loc si nu a acordat dreptul contravenientului la mentiuni eu cred ca se poate anula in instanta acel proces verbal de constatare a contraventiei. daca sunt si martori este si mai bine...iar ca martor politistul este foarte probabil sa il fi pus pe cel de la arr..ceea ce nu ar fi prea indicat...pt ca in aceasta situatie si lucratorul arr are calitate de organ constatator. La oradea au fost anulate fff multe pv-uri pe aceste motive.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
Matei Eugen Marius, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Matei Eugen Marius a scris:
Ei ...daca el nu avea procese verbale suficiente nu este problema contravenientului...iarasi dispozitia IGPR 643),

Ce-i cu dispozitia asta IGPR 643 la care faceti trimitere? Este publicata in Monitorul Oficial? Sau pur si simplu, ca in toate institutiile publice, prin acte interne se incalca dispozitii ale prevederilor legale in vigoare?

Prevederile art. 13 din OG nr. 2/2001 sunt foarte clare. Totusi, OG nr. 2/2001 este de foarte mult timp in vigoare si a abrogat Legea nr. 32/1968 care continea o prevedere aproape identica, tot la art. 13.

Ce dispozitie putea sa dea IGPR? :O
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Pv contraventie - tulburarea linistii si ordinii publice wwalentin wwalentin Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea chestiune:intr-o seara ,deranjat de un grup de indivizi care tulburau linistea publica in dreptul ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta razvan19762708 razvan19762708 Astazi am primit in posta instiintare semnata de un agent constatator cnadnr,semant in original cu pixul un plic in care am gasit un proces verbal ... (vezi toată discuția)
Amenda radar! proces verbal nesemnat. 6 puncte penalizare = 301 ron? dorudoru dorudoru Sambata 11.06.2011. mergem cu masina de la Deva - la - Timisoara .La vre- 30 km de Lugoj la intrarea intr-un sat.Stateau ascunsi politistii cu radarul. Este ... (vezi toată discuția)