avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună ziua! Aș vrea să știu care este taxa de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună ziua! Aș vrea să știu care este taxa de timbru judiciar ...

Bună ziua! Aș vrea să știu care este taxa de timbru judiciar pentru daune morale într-un proces civil. Mulțumesc!
Acțiunile și cererile având ca obiect despăgubiri civile pentru prejudiciile materiale și morale decurgând din vătămări ale integrității fizice și/sau psihice se taxează cu 100 lei
Indiferent de suma ceruta taxa de timbru este de 100 lei.
Mie mi s-a cerut de către instanță o taxă de timbru pentru daune morale de 2119 lei, nu doar de 100 lei. Menționez că este un proces civil.
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2025
Rodel15, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceți cerere de reexaminare pt calculul taxei de timbru,explicați exact situația de fapt ,ce anume doriți,indicați articolul din og 80/2013 etc.Este posibil ca instanta sa nu fi înțeles ce doriți mai ales dacă ați formulat acțiunea singur..
Am citit că se aplică OUG 80/2013 în stabilirea taxei de timbru. Este așa în toate situațiile sau doar în unele?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Faceți cerere de reexaminare pt calculul taxei de timbru,explicați exact situația de fapt ,ce anume doriți,indicați articolul din og 80/2013 etc.Este posibil ca instanta sa nu fi înțeles ce doriți mai ales dacă ați formulat acțiunea singur..

Alte discuții în legătură

Este adevarat ca nu trebuie platit nimic taxe....refer la taxa ... fecsketata1958@gmail.com fecsketata1958@gmail.com Este adevarat ca nu trebuie platit nimic taxe....refer la taxa de timbru sau etc la Tribunal la nimic exemplu la cerere de despagubire.,?Multumesc deja ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează taxa de timbru pt acțiunile in pretentii ... Alina Avila Alina Avila Cum se calculează taxa de timbru pt acțiunile in pretentii privind discriminarea ? (vezi toată discuția)
Scutire taxa timbru - proces daune morale accident circulatie arhip gabriel bebe arhip gabriel bebe Buna ziua, Copilul meu a fost victima unui accident de circulatie ,a fost lovita de un autovehicul care nu avea asigurare RCA.Conducatorul acestuia -om ... (vezi toată discuția)