avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Exista vreo solutie intrare in posesie a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Exista vreo solutie intrare in posesie a unui teren? ...

Buna ziua! Exista vreo solutie intrare in posesie a unui teren?
E vorba despre un teren de 1ha, vie. In 1989 a fost revendicat de 2 mostenitori. Initial l-au impartit paralel cu drumul, dar dupa 10 ani au schimbat, longitudinal. Un mostenitor a facut cerere Titlu, l-a luat in posesie, intabulat. Celalalt a decedat prin 2000 iar mostenitorii, copiii, au depus cerere atunci pentru Titlu de proprietate, Nu li s-a raspuns si de atunci se tot judeca cu primaria, comisii fond funciar, prefectura sa li se raspunda la cererea de eliberare Titlu de proprietate dar pentru TOT ce a avut defunctul. In fine, nu se stie daca optin ceva pe calea cu procesele.
Exista o alta cale? Pot colabora cu mostenitorul ce a intabulat? Pot obtine acte pe teren prin faptul ca au tinut si lucrat terenul? Si avant in vedere ca a fost la origine un singur teren impartit prin mostenire?
Cel mai recent răspuns: Tonyde , utilizator 17:46, 19 Aprilie 2025
Recunoașterea dreptului de proprietate pe cale judecătorească prin uzucapiune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune geobotosani geobotosani Cu respect . Am un prieten care vrea sa stie daca modul de dobandire prin uzucapiunea de 30 ani poate sa-l exercite mostenitorii unei persoane decedate de ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare, ce fac in cazul asta? tractor tractor Printr-o tranzactie intr-un proces de partaj am dobandit un teren de 1200 mp in titlu. Vreau sa fac cadastru la teren dar la masuratoare a iesit 1380 mp. ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate CHICOSU CRISTINA CHICOSU CRISTINA Buna seara, va rog sa ma ajutati intr-o problema, pe titlul meu de proprietate figurez cu 1ha teren intravilan si extravilan 2ha, problema mea este ca pe ... (vezi toată discuția)