avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate pe ceva ce apartine altcuiva?!?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate pe ceva ce apartine altcuiva?!?

Buna ziua!
Este legal ca cineva sa solicite (si sa primeasca!) Titlu de Proprietate pentru un teren intravilan pentru care eu am extrase de Carte Funciara inca din 1969, proprietar la acea vreme bunica mea (mostenita de mama, apoi de mine)?
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 09:55, 10 Aprilie 2025
Nu e legal ce s-a întâmplat, dar pot apărea asemenea situații. Probabil că se va ajunge în instanță, la un moment dat.
A aparut asemenea situatie, de aceea am intrebat!
In ce conditii se emite un TP?? Nu verifica nimeni ce solicita un individ? Asa cer si eu TP pentru Casa Poporului...

Dorin Voicilas a scris:

Nu e legal ce s-a întâmplat, dar pot apărea asemenea situații. Probabil că se va ajunge în instanță, la un moment dat.

Comisia ar trebui să verifice temeinic dacă persoana respectivă este îndreptățită să primească titlul de proprietate. Un titlu se emite în baza unei cereri, la care se anexează dovezi clare (înscrisuri). Nu poți elibera titlul pe vorbe.
Si ce pot face eu acum, impotriva Comisiei si/sau a titularilor TP, daca abia acum am aflat de acel TP emis in 2002, evident cu incalcarea legilor??
Puteți face o sesizare la Prefect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate ContSters145831 ContSters145831 Profitand de plecarea mea in strainatate, fratele meu si-a insusit toate bunurile familiale (casa + teren agricol) putin timp inainte de decesul ... (vezi toată discuția)
Problema cu titlul de proprietate... gigelas gigelas Buna seara, În cuprinsul TP s-au mentionat parcele de teren,ca fiind in extravilan,cand acestea sunt,de fapt in intravilan. Culmea e,ca si in Procesul Verbal ... (vezi toată discuția)
Probleme fond funciar irinu irinu cer un sfat ,Primaria L. a eliberat un titlu de P.fara ca acea persoana sa detina acte pe toata suprafata de teren desi conform cereri in baza leg.18/91 cere ... (vezi toată discuția)