avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Va rog, ajutati-ma cu un raspuns! Sunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Va rog, ajutati-ma cu un raspuns! Sunt intr-o succesiune ...

Buna seara!
Va rog, ajutati-ma cu un raspuns!
Sunt intr-o succesiune mostenire cu fratele meu. El nu vrea ca masa suscesorala sa fie impartita jumatate/jumatate, conform Legii. El
vrea sa ma elimine de la succesiune, sa fac o declaratie de renuntare.
Daca as accepta si as renunta, cum as putea sa-l oblig macar sa ma lase din cand in cand sa am si eu acces sa-mi vad casa parinteasca?
Exista vreo formalitate juridica? Se poate cumva mentiona acest fapt in Declaratia de renuntare?
Va rog, ajutat-ma!
Va multumesc mult!
Cu stima!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 03:45, 12 Aprilie 2025
12 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu faceti aceasta greseala sa renuntati la partea d-voastra de mostenire pentru ca renuntarea este irevocabila si daca mai tarziu va razganditi nu mai aveti cum sa va mai recuperati drepturile . Din moment ce va fi unic mostenitor fratele d-voastra poate face ce doreste cu bunurile , le poate pastra sau le poate vinde ca este dreptul lui , nu aveti cum sa-l impiedicati si nici nu puteti pune vreo clauza sa va lase sa intrati pe proprietatea lui . Nu conteaza ce doreste el pentru ca aveti drepturi egale , nu-l lasati sa va manipuleze si sa profite de d-voastra iar daca nu doreste sa faca succesiunea pe cale amiabila se va face in instanta . Va sfatuiesc sa nu renuntati sub nici o forma iar la cum se comporta acest frate chiar nu merita sa lasati nimic de la d-voastra !
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-a oferit în schimb măcar "un blid de linte"? Ce motiv ați avea să renunțați la moștenire? E de noaptea minții. Măcar Esav a "primit ceva" de la Iacov în schimbul renunțării la dreptul de întâi născut. Lăsați legea să-și urmeze cursul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@neagota Cum va obliga?! V-a pus pistolul la tampla? Dimpotriva, mergeti la notar si dati o declaratie de acceptare a succesiunii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocarea declaratiei de renuntare la mostenire lica1 lica1 Tatal meu a decedat in iunie2014.Cei 6 copii dorim sa lasam mostenirea mamei dar am inteles caci nu e posibil.5 din frati au dat declaratie de renuntare la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cedez partea mea mamei IKALIKA IKALIKA Acum un an tatal meu a murit. A trebuit sa facem succesiunea. Noi (3 fete ) vrem ca in urma acestei succesiuni sa cedam partile noastre care ni se cuvin mamei ... (vezi toată discuția)
Act de acceptare tacita a succesiunii ContSters238389 ContSters238389 As dori sa aflu daca declaratia prin care am declarat ca sint de acord ca sotia supravietuitoare a unchiului meu sa foloseasca cit timp traieste si partea mea ... (vezi toată discuția)