Buna seara!
Va rog, ajutati-ma cu un raspuns!
Sunt intr-o succesiune mostenire cu fratele meu. El nu vrea ca masa suscesorala sa fie impartita jumatate/jumatate, conform Legii. El
vrea sa ma elimine de la succesiune, sa fac o declaratie de renuntare.
Daca as accepta si as renunta, cum as putea sa-l oblig macar sa ma lase din cand in cand sa am si eu acces sa-mi vad casa parinteasca?
Exista vreo formalitate juridica? Se poate cumva mentiona acest fapt in Declaratia de renuntare?
Va rog, ajutat-ma!
Va multumesc mult!
Cu stima!
Etsy123
Utilizator 12din 12 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu faceti aceasta greseala sa renuntati la partea d-voastra de mostenire pentru ca renuntarea este irevocabila si daca mai tarziu va razganditi nu mai aveti cum sa va mai recuperati drepturile . Din moment ce va fi unic mostenitor fratele d-voastra poate face ce doreste cu bunurile , le poate pastra sau le poate vinde ca este dreptul lui , nu aveti cum sa-l impiedicati si nici nu puteti pune vreo clauza sa va lase sa intrati pe proprietatea lui . Nu conteaza ce doreste el pentru ca aveti drepturi egale , nu-l lasati sa va manipuleze si sa profite de d-voastra iar daca nu doreste sa faca succesiunea pe cale amiabila se va face in instanta . Va sfatuiesc sa nu renuntati sub nici o forma iar la cum se comporta acest frate chiar nu merita sa lasati nimic de la d-voastra !
hotumattua
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
V-a oferit în schimb măcar "un blid de linte"? Ce motiv ați avea să renunțați la moștenire? E de noaptea minții. Măcar Esav a "primit ceva" de la Iacov în schimbul renunțării la dreptul de întâi născut. Lăsați legea să-și urmeze cursul.