avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, imi puteti spune daca se poate face ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, imi puteti spune daca se poate face contract de vanzare ...

Buna ziua, imi puteti spune daca se poate face contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager si clauza de intretinere pe 1/4 de apartament de 3 camera si care ar trebui sa fie suma corecta la care sa inchei acest contract? Cat costa 1/4 de apartament de 3 camere? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 12:36, 14 Aprilie 2025
Cu doar atatea informatii , chiar nu puteti primi un raspuns , ca nu-i totuna un apartament cu 3 camere in nordul Bucurestiului , cu unul , tot de 3 camere , la periferia Buhusiului ( de exemplu ) . Intrebati la o agentie imobiliara ( sau doua , sau trei ) cam la ce preturi se vand in zona apartamente similare . Daca vor dori , va vor spune .
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2025
CHKa, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E cam shaorma cu de toate ce vreți dvs.
Contractul de vânzare presupune plata unei sume de bani, proporțională cu valoarea bunului vândut.
Obligația principala a dobanditorului este plata prețului.
De asemenea, contractul de vânzare este un contract comutativ (existenţa drepturilor şi obligaţiilor părţilor este certă, iar întinderea acestora este determinată sau determinabilă. Îmi dai prețul, îți dau bunul)

În cazul contractului de întreținere, obligația principala a debitorului este prestarea îngrijirii cu tot ce e necesar (hrană, îmbrăcăminte, încălțăminte, utilități, medicamente etc.).
Contractul de întreținere este un contract aleatoriu (întinderea prestației nu poate fi determinata. Poate intretinutul mai trăiește 4 ani sau poate mai trăiește încă 30 și ajungi sa plătești de zece ori casa. Sau poate are nevoie de o intervenție chirurgicala de 200.000 euro)
De aceea, astfel de contracte nu se amestecă, pentru ca este dificil de stabilit intenția reala a părților și obiectul prestației.
Așadar, ar trebui sa va hotărâti fie spre vanzare, fie spre întreținere.
Vanzare 1/4 apartament 3 camere cu uzufruct viager in sectorul 5, construit in 1981, daca se poate care este suma pe care ar trebui sa o primesc? daca cumparatorul vrea să vina sa stea cu mine in casa sau sa bage chiriasi poate sa o faca? si daca exista riscul de a fi data afara din casa. Cumparatorul poate sa isi vanda partea sau imi poate cere banìi inapoi? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Aprilie 2025
Manuela Rășină, administrator
Dacă vindeți doar 1/4, cota de 3/4 v-o păstrați dvs? Sau aparține altcuiva?
Referitor la suma, vedeți cam cu cât se vad apartamentele în zonă și împărțiți la 4.
O pastrez eu, vreau să fiu sigura ca nu ma poate da afara din casa

raluk0207 a scris:

Dacă vindeți doar 1/4, cota de 3/4 v-o păstrați dvs? Sau aparține altcuiva?
Referitor la suma, vedeți cam cu cât se vad apartamentele în zonă și împărțiți la 4.

Alte discuții în legătură

Probleme contract vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager gabi_cristina2004 gabi_cristina2004 Am si eu o mare problema si sper sa gasesc un raspuns sau un ajutor la problema mea. In 2005 locuind cu chirie cu sotia mea, mama a insistat sa ne mutam cu ea ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare iulia14 iulia14 buna seara am o problema si sper din suflet sa ma ajutati.Suntem 3 surorii ,mama mea a facut contract de vanzare cumparare surori mele MARA pe un apartament ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager cradu2001 cradu2001 Buna ziua,ma poate ajuta cineva???? Am vandut apartamentul(2 camere) propietate personala in urma cu 6 ani pentru a o ajuta pe sotia mea sa scape de o problema ... (vezi toată discuția)