avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, imi puteti spune daca se poate face ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, imi puteti spune daca se poate face contract de vanzare ...

Buna ziua, imi puteti spune daca se poate face contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager si clauza de intretinere pe 1/4 de apartament de 3 camera si care ar trebui sa fie suma corecta la care sa inchei acest contract? Cat costa 1/4 de apartament de 3 camere? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 12:36, 14 Aprilie 2025
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai...pentru nedatul afara din casa aveți dreptul de uzufruct viager. Care fix asta inseamna: dreptul de a folosi imobilul pana la deces.
Dacă va păstrați dvs și uzufructul și cota de 3/4, cumpărătorul ce cumpără? Un sfert și pentru care devine proprietar abia la decesul dvs.
Iar când veți deceda, cota dvs de 3/4 va reveni moștenitorilor dvs, care vor rămâne în indiviziune și în coproprietate cu cumpărătorul. Nu știu ce cumpărător ați găsit, dar pare o afacere extrem de proasta pentru el.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
eu ma intreb cine e nebunul care va da si bani pt cota aia, va si intretine si va da si dreptul de uzufruct, adica cumpara doar nuda proprietate, dar va si intretine si va da si bani cat costa la valoarea depiata un sfert din casa.

nu, nu va poate da afara, eu pt el imi fac griji.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar în ce privește prețurile pieței, știți că în sectorul 5 e și o parte din Centrul Vechi, și cartierele Cotroceni și Panduri, dar și ghetourile din Ferentari. Sunt contraste chiar și între diferite zone ale aceluiași cartier, cum e în Rahova sau 13 Septembrie.
Să nu vă așteptați la minuni in condițiile impuse de Dvs. Probabil că aveți nevoie de bani și v-ați gândit la această variantă. Cu siguranță nu o să fiți "inundat" de oferte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme contract vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager gabi_cristina2004 gabi_cristina2004 Am si eu o mare problema si sper sa gasesc un raspuns sau un ajutor la problema mea. In 2005 locuind cu chirie cu sotia mea, mama a insistat sa ne mutam cu ea ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare iulia14 iulia14 buna seara am o problema si sper din suflet sa ma ajutati.Suntem 3 surorii ,mama mea a facut contract de vanzare cumparare surori mele MARA pe un apartament ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager cradu2001 cradu2001 Buna ziua,ma poate ajuta cineva???? Am vandut apartamentul(2 camere) propietate personala in urma cu 6 ani pentru a o ajuta pe sotia mea sa scape de o problema ... (vezi toată discuția)