Locuiesc în apartament proprietate personala, într-un imobil cu încă 3 apartamente, care sunt proprietatea municipalității. De câțiva ani, Srl ul din subordinea Primăriei, care în mod normal ar trebui sa se ocupe de întreținere, administrare, etc, nu face nimic în ciuda tuturor eforturilor, astfel încât, acoperișul este în stare deplorabila, iar propriul apartament arată ca după inundații, la fiecare ploaie.
În calitate de coproprietar, am încercat sa caut firme, sa începem lucrările de reabilitate, cu atât mai mult cu cât locuim la parter, dar ne lovim de un refuz categoric. Nici măcar în podul imobilului nu avem acces, ca să putem face mici reparații, fără a încalcă legea.
Asa ca îmi pun întrebarea, ori municipalitatea, ori eu, ca la un partaj, dar nu știu încă de unde sa încep.
Bună ziua! Aș zice că ar trebui să începeți documentând situația, adrese scrise, cu poze la primărie și/sau SRL-ul primăriei. Apoi cea mai simplă variantă ar fi să faceți reparațiile și să cereți costurile în instanță de la ceilalți proprietari. Daca nu aveți acces, este necesară autorizație si nu obțineți e de studiat.
Ar mai fi varianta să dați in judecată Primăria pentru cheltuieli, de fiecare dată cand sunteți inundat... Sau să vă faceți o asigurare și să chemați asigurătorul să constate dauna de fiecare dată în așa fel asigurătorul ducând greul recuperării cheltuielilor de reparații.