avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuiesc în apartament proprietate personala, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuiesc în apartament proprietate personala, într-un imobil ...

Locuiesc în apartament proprietate personala, într-un imobil cu încă 3 apartamente, care sunt proprietatea municipalității. De câțiva ani, Srl ul din subordinea Primăriei, care în mod normal ar trebui sa se ocupe de întreținere, administrare, etc, nu face nimic în ciuda tuturor eforturilor, astfel încât, acoperișul este în stare deplorabila, iar propriul apartament arată ca după inundații, la fiecare ploaie.
În calitate de coproprietar, am încercat sa caut firme, sa începem lucrările de reabilitate, cu atât mai mult cu cât locuim la parter, dar ne lovim de un refuz categoric. Nici măcar în podul imobilului nu avem acces, ca să putem face mici reparații, fără a încalcă legea.

Asa ca îmi pun întrebarea, ori municipalitatea, ori eu, ca la un partaj, dar nu știu încă de unde sa încep.

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CPP , Avocat 16:22, 14 Aprilie 2025
Bună ziua! Aș zice că ar trebui să începeți documentând situația, adrese scrise, cu poze la primărie și/sau SRL-ul primăriei. Apoi cea mai simplă variantă ar fi să faceți reparațiile și să cereți costurile în instanță de la ceilalți proprietari. Daca nu aveți acces, este necesară autorizație si nu obțineți e de studiat.
Ar mai fi varianta să dați in judecată Primăria pentru cheltuieli, de fiecare dată cand sunteți inundat... Sau să vă faceți o asigurare și să chemați asigurătorul să constate dauna de fiecare dată în așa fel asigurătorul ducând greul recuperării cheltuielilor de reparații.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate 50% privind scara la pod cu acces din bucataria apartamentului meu filipma filipma Coproprietate 50% privind scara la pod cu acces din bucataria apartamentului meu In anul 2003 am reparat balconul dintr-un apartament situat in Brasovul ... (vezi toată discuția)
Iesire din diviziune acces etaj imobil p+1 Vladmih Vladmih Buna ziua, Detin un apartament intr-un imobil P+1+Pod. La parter exista un apartament cu intrare propie din curte, la etaj exista un al doilea apartament ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez pt.a convinge colocatarii sa reparam subsolul blocului inundat in permanenta Elena Liliana Elena Liliana Buna ziua!Locuiesc la parterul unui bloc(din.jud.Calarasi),care nu prezinta asociație de proprietari.Subsolul blocului este in permanenta inundat,aceasta ... (vezi toată discuția)