Am un II cu obiect de activitate comert cu fructe legume in magazine specializate si piete. Am achizitionat pe II o autoutilitara. Cheltuiala cu combustibilul, cu repararea auto , asigurare le deduc in proportie de 50% sau 100%? Mentionez ca nu fac foi de parcurs.
Fiind autoutilitara proprietatea firmei si folosita exclusiv pentru firma, deductibilitatea este de 100% pentru toate cheltuielile. Foile de parcurs fac parte din acest lant al documentelor justificative si nu stiu daca la un control va vor acorda deductibilitate 100% fara ele.
Din cite stiam eu 100% merge la taximetrie, car sharing. Cel mai sigur este sa deduceti 50%. cu CUI pe bon. In caz de control nu ar avea ce sa zica. Eu imi fac singur contabilitatea cu contapp si deduc 50 % cu comodat ca sa nu am dureri de cap. Faptul ca e pe II, dupa stiinta mea puteti deduce in plus fata de comodat impozitul si asigurarea RCA. Succes!
Foi parcurs sc
haiducu
buna ziua . pot deconta combustibilul la o sc (cod caen 4711,4719) care are puncte de lucru la o distanta de 50 km fata de sediul social. trebuie sa fac foaie ... (vezi toată discuția)