avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuiala cu combustibilul, cu repararea auto , ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuiala cu combustibilul, cu repararea auto , asigurare le deduc 50% sau 100%?

Am un II cu obiect de activitate comert cu fructe legume in magazine specializate si piete. Am achizitionat pe II o autoutilitara. Cheltuiala cu combustibilul, cu repararea auto , asigurare le deduc in proportie de 50% sau 100%? Mentionez ca nu fac foi de parcurs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Aprilie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 07:26, 24 Aprilie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind autoutilitara proprietatea firmei si folosita exclusiv pentru firma, deductibilitatea este de 100% pentru toate cheltuielile. Foile de parcurs fac parte din acest lant al documentelor justificative si nu stiu daca la un control va vor acorda deductibilitate 100% fara ele.
Din cite stiam eu 100% merge la taximetrie, car sharing. Cel mai sigur este sa deduceti 50%. cu CUI pe bon. In caz de control nu ar avea ce sa zica. Eu imi fac singur contabilitatea cu contapp si deduc 50 % cu comodat ca sa nu am dureri de cap. Faptul ca e pe II, dupa stiinta mea puteti deduce in plus fata de comodat impozitul si asigurarea RCA. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)
Foi parcurs sc haiducu haiducu buna ziua . pot deconta combustibilul la o sc (cod caen 4711,4719) care are puncte de lucru la o distanta de 50 km fata de sediul social. trebuie sa fac foaie ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate 50% si foile de parcurs sevenx sevenx Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in chestiunea cu deducerea impozitului pe venit pentru chelt. cu auotvehicule. Subiectul in cauza este un SRL, ... (vezi toată discuția)