avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul și-a construit o anexă pe terenul meu. Cum ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul și-a construit o anexă pe terenul meu. Cum procedez legal ca să-i demolez construcția?

Vecinul meu si-a construit pe terenul meu o casa/anexa Bineinteles fara autorizatie. Cum procedez sa imi recuperez terenul? Precizez ca am facut cadastru,intabulare,proiect de casa si proiect de gard ca asa cere legea mai nou. Imi trebuie vreo autorizatie sa ii demolez constructia si sa imi ingradesc terenul? Voi pati ceva daca demolez acea anexa ?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 10:43, 2 Decembrie 2017
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Consultati un avocat una dintre variante ar putea sa fie granituire,revendicare si obligare la daramarea constructiei sau revendicare si obligare la demolare in functie de situatia din teren,aveti linia de hotar delimitata,vecinul a construit langa linia ce desparte proprietatile.Nu este .recomandat sa actionati fara a va sfatui cu un av este posibil sa va treziti cu o plangere penala pt distrugere din partea vecinului
Delimitarea terenului nu era facuta corect. Vecinul delimitase terenul cu niste copacei,dar cu 11 metri intrati pe terenul mei(pe o lungime de 100m). Am dreptul la despagubiri intrucat 20 de ani s-a folosit de terenul.meu pentru care plateam impozit ?!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform cadastrului terenul va apartine. Ca urmare, îl somați să elibereze terenul ocupat sau îl dați în judecată și cereți si despagubiri.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti solicita contravaloarea lipsei de folosinta pt ultimii 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii arysiso arysiso Buna ziua Am cumparat o bucata de pamant pentru a da drumul la constructia unei case. Am toate actele ok, si acum adunam acte pentru autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Constructie pe linia de hotar de catre vecin - autorizatie obtinuta dupa 2 ani marianica marianica Va rog mult sa ma sfatuiti intr-o mare problema. Acum doi ani vecinul nostru a demolat mare parte a peretelui unei bucatarii de vara construite in urma cu ... (vezi toată discuția)
Actiune in granituire ? aartist aartist Am o ruda la tara care se confrunta cu urmatoarea problema: - vecinul situat la vestul proprietatii sale a intrat cu gardul si doua constructii pe terenul ... (vezi toată discuția)