avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este cota parte in cazul unei moșteniri pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este cota parte in cazul unei moșteniri pentru mătușa ...

Care este cota parte in cazul unei moșteniri pentru Mătușa și Veri. Celelalte rude nu exista și nici soț.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:02, 15 Aprilie 2025
depinde de gradul de rudenie (sunt matusi si matusi). Codul civil art 406 si 407 va pot lamuri
Mosteneste doar matusa fiind mai aproape în grad
@gi-jane2 : daca matusa ii face procura fiului (fiind in imposibilitate de a se deplasa la notar), acesta "o da cumva la o parte" pe singura verisoara in viata a varului primar decedat ? Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2025
Georg39, utilizator
Mătușa este ruda de gradul 3.
Verii primari sunt rude de gradul 4.
Prioritate la moștenire are matusa. Doar mătușa moștenește.
Deci nu se pune problema de "a da la o parte" pe nimeni.
Repet atunci altfel intrebarea : matușa - datorită vârstei și problemelor medicale- nu se poate deplasa la notar să facă cerere expresă de acceptare a succesiunii - dacă face procură fiului (notarul va fi chemat la domiciliu) , acesta primește întreaga masă succesorală a vărului decedat în numele mamei ? Nepoata acesteia , verișoară cu fiul ei, nu va avea dreptul la nimic ?
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2025
Georg39, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua opersoana decedeaza nu are sotie nici fii nici parinti ... remontil remontil Buna ziua opersoana decedeaza nu are sotie nici fii nici parinti doar o matusa sora cu mama lui si 5 veri primari.La succesiune cand am vrut sa deschidem ... (vezi toată discuția)
Dreptul la participare la dezbatere succesiune ( rude de gr 4 ) mariana55_ro mariana55_ro Verisoara mea din partea mamei a decedat .nu a avut copii , parintii si bunicii ei erau morti de mult ..singurele rude sant cateva matusi si veri.( 16 la ... (vezi toată discuția)
Mostenire intocmita ilegal catalin.sm catalin.sm Bunaziua, Situația este in felul următor, tatăl meu a avut un var care a decedat in 2023 (părinti lor fiind frați) care deținea 2 apartamanente in ... (vezi toată discuția)