avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este cota parte in cazul unei moșteniri pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este cota parte in cazul unei moșteniri pentru mătușa ...

Care este cota parte in cazul unei moșteniri pentru Mătușa și Veri. Celelalte rude nu exista și nici soț.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:02, 15 Aprilie 2025
Pai...dacă notarul se deplasează pentru procură, ii poate întocmi și o declarație de acceptare expresă a moștenirii (dacă nu a trecut 1 an de la deces).
Procura are rolul de a conferi putere de reprezentare.
Mătușa nu se poate prezenta personal la notar și împuternicite o alta persoana sa o reprezinte la dezbaterea moștenirii.
În certificatul de moștenitor, moștenitor va fi mătușa, iar imputernicitul va semna în locul ei la notar.
Verii decedatului nu au niciun drept.
Zero. Nimic. Nici fiul, nici nepoata, nici alți nepoți care sunt veri cu defunctul.
Moștenește doar mătușa.
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2025
raluk0207, utilizator
Verișoara e data la o parte de lege, nu de var. Daca matusa accepta mostenirea expres sau tacit personal sau prin procura, verii nu mostenesc.
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2025
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua opersoana decedeaza nu are sotie nici fii nici parinti ... remontil remontil Buna ziua opersoana decedeaza nu are sotie nici fii nici parinti doar o matusa sora cu mama lui si 5 veri primari.La succesiune cand am vrut sa deschidem ... (vezi toată discuția)
Dreptul la participare la dezbatere succesiune ( rude de gr 4 ) mariana55_ro mariana55_ro Verisoara mea din partea mamei a decedat .nu a avut copii , parintii si bunicii ei erau morti de mult ..singurele rude sant cateva matusi si veri.( 16 la ... (vezi toată discuția)
Mostenire intocmita ilegal catalin.sm catalin.sm Bunaziua, Situația este in felul următor, tatăl meu a avut un var care a decedat in 2023 (părinti lor fiind frați) care deținea 2 apartamanente in ... (vezi toată discuția)