avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce instituție este abilitată să constate dreptul de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce instituție este abilitată să constate dreptul de proprietate ...

Ce instituție este abilitată să constate dreptul de proprietate asupra unei boxe de la subsolului blocului?
Când se poate face verificarea proprietății?
Cine o face?
Ce documente se verifică?
Ce documente se întocmesc de către instituția care verifică și constată dreptul de proprietate asupra boxei?
Cel mai recent răspuns: col409 , utilizator 14:14, 15 Aprilie 2025
ANCPI este institutia abilitata. Gasiti toate informatiile pe site-ul autoritatii.
Cel mai corecta informatie o gasiti in documentul de proprietate. Acolo gasiti absolut tot, iar daca nu gasiti, da, mergeti la cadastru, asa cum zice @latka, cereti un document pentru informare si vedeti ce scrie acolo.
Ce banuiesc eu - este ca boxele de la subsol nu sunt trecute in actele de proprietate pen'ca acestea fac parte din proprietatea comuna. In aceasta zona, acolo unde as. prop./locatari au fost conduse de oameni seriosi, s-a procedat la "repartizarea" acestor boxe, ori prin inchirierea acestora - in schimbul unor sume modice 10-20 lei/luna, ori le-au lasat la voia intamplarii - adica cine a ocupat boxa, si-a amenajato si o "stapaneste" sanatos....
In ambele variante - daca boxele sunt la subsol, avantajul maxim este ca proprietarii aflati in situatiile descrise mai sus, au mare grija ca subsolul sa fie curat, fara pierderi de apa sau agent termic, fara insecte sau alte animalute..., ceea ce nu-i chiar de colo, da?
Ar mai fi varianta unor asa-zise boxe, aflate pe casa scarii. Acestea fac parte tot din partea comuna, provin din acele spatii cu destinatie initiala de "uscatoare" sau "ghene " in care se arunca gunoiul menajer. Este o intreaga poveste, mai ales in ceea ce priveste ghenele de gunoi. Nu cred ca doriti amanunte.
In fine, proprietarii, majoritatea s-au inteles, intre ei, cumva. Chestiune este ca aproape intotdeauna numarul boxelor este mai mic decat cel al proprietarilor, astfel incat se nasc tot felul de discutii neprincipiale intre vecini.
Nu stiu care este situatia la @col409, dar poate ne spune.
La noi sunt boxe construite special cu destinația de boxe. Boxa noastră este intabulată in devălmășie cu apartamentul. Dacă avea plan releveu distinct nici nu vă mai scriam. Este desenată o pătrățică cu lungimea și lățimea clar, dar nu sunt coordonatele nu vecini nu gps nimic. Scrie pe ea boxă
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2025
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boxa la subsolul blocului patrichicristina patrichicristina Am cumparat un apartament cu 3 camere cu o suprafata de 96mp.etaj 1 ap 1.Vechiul proprietar a cumparat apartamentul de la un domn care a detinut 2 apartamente ... (vezi toată discuția)
Recuperare boxa bloc vali2901 vali2901 legat de boxa de la subsol am ramas fara ea deoarece vechii proprietari care au vindut vecinului de linga mine avind boxa alaturata le-a unit si a facut una ... (vezi toată discuția)
Defalcare boxa de apartament ContSters318890 ContSters318890 Buna ziua. Se poate separa boxa de apartament prin act notarial si apoi sa fie vanduta separat? (vezi toată discuția)