avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intretinere casa cand exista succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intretinere casa cand exista succesiune

Bună ziua,
Suntem doi frati, iar dupa decesul tatălui acum 18 ani, mama a hotărât sa facă succesiunea pentru casă + teren și sa fie trecute in cote egale 1/2 pentru fiecare. Mama a decedat anul acesta, avocatul meu s-a ocupat de radierea uzufructului. Am considerat ca avand 1/2 din imobil, am obligatia sa il intretin, pentru ca in 18 ani, orice cladire se degradeaza. Am schimbat geamuri, usi, zugravit, parchet, modernizat baia, centrala lemne, gaz, etc. Fratele meu nu a dorit sa investeasca in casa sau sa contribuie la aceste investitii, sa achite consumurile aferente, asigurarile la casa. Intrebare: fiindca suntem co-proprietari, nu ar fi fost normal sa contribuie, el nu mama? Mama a avut si ea mici contributii la plata utilitatilor.. Acum amandoi mostenim 1/2 din imobil + teren. Daca as dori sa pastrez casa (el al dori sa o vanda pentru a primi cat mai repede bani), as putea recupera investitia si sa o scad din suma pe care ar trebui sa o primeasca. Am pastrat, bonuri, facturi, dovezi ale celor care au efectuat lucrarile. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:32, 16 Aprilie 2025
Sunt multe de analizat.
Se aplica și Legea pentru moșteniri și alte legi.

București 2025

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare sulta MoldoL MoldoL Buna ziua, suntem 2 frati ce detinem 1/2 dintr-o casa ridicata in 1972 + teren. Niciunul nu locuim efectiv in aceasta casa, aici locuind mama pana in 2025, cu ... (vezi toată discuția)
Se poate anula actul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere? bebelusica bebelusica Buna ziua! In urma cu doi ani am dobandit de la tatal meu un imobil pe care acesta il detinea de dinainte de casatoria cu mama mea, tatal fiind unic ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac daca am contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager? georgepur georgepur BUNA ZIUA! Eu am un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager facut in urma cu 10 ani intre mine si mama mea,locuiesc in apartament cu mama ... (vezi toată discuția)