avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit anual masina
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit anual masina

Buna. In legatura cu impozitul anual. Am mai multe masini si 2 proprietati. Am vandut de 2 zile o masina la care nu i-am platit impozitul si mi s-a spus ca trebuie sa platesc si pe celelalte masini care au ramas neplatite ca sa imi poata scoate fiscalul la masina vanduta. E normal? Adica eu daca am 10 masini si vreau sa platesc impozitul la 2 dintre ele, de ce ma obliga sa platesc si la restul?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 09:51, 18 Aprilie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi o hotarare de consiliu local in acest sens.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inmatricularea unui autoturism achizitionat se poate face doar dupa prezentarea unui certificat de atestare din care sa reiasa ca vanzatorul este la zi cu plata impozitelor si taxelor locale.

Deci, trebuie sa platiti prima transa a impozitului care a avut termen 31/03/2025.
Inteleg, tocmai aia voiam sa fac. Sa platesc doar la masina reapectiva. Dar mi s-a zis ca din computer nu o lasa si trebuie sa platesc tot ce am pe mine...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E normal . Certificatul de atestare fiscala tocmai asta dovedeste , ca nu aveti datorii din impozite si taxe locale , NICI UN FEL DE DATORII , nu doar pe un bun anume .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit autoturism c1pr1an c1pr1an Buna seara! De curand am achizitionat un autoturism.Am facut cu vanzatorul doar act de vanzare cumparare la notar. In cazul asta cine plateste impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Probleme la vanzare-cumparare auto GabrielCim GabrielCim Am cumparat de curind un auto. De fapt am facut schimb de masini si eu am platit o diferenta de bani. Am incheiat 2 contracte de v-c. Am ascultat ce mi-au spus ... (vezi toată discuția)
Procura imputernicire fisc iura1729 iura1729 Buna ziua! Doresc sa fac o procura de imputernicire ptr cumnatul meu sa ma reprezinte la fisc ptr a obtine in numele meu stampila si semnatura precum ca nu am ... (vezi toată discuția)