avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ptr o sărbătoare legală se da o zi liberă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ptr o sărbătoare legală se da o zi liberă plătită fara ...

Ptr o sărbătoare legală se da o zi liberă plătită fara bon de masa,in zilele de sărbătoare nu se da bon de masa.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:39, 30 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.

sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Nu se acorda tichete de msa pentru zilele de sarbatoare legala.
Sărbătorile legale dacă nu le acorda angajatorul in termen de 30 zile sa îți de-a liber sau pina in 90 zile se pierd sau pina cînd le poate acorda.

Cornel Vasile a scris:

Pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.

sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Nu se acorda tichete de msa pentru zilele de sarbatoare legala.

acest răspuns util
Daca nu acorda zi libera in teremnul de 30 de zile, atunci se plateste.
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ele nu sau platit,in luna ianuarie 3 sărbători legale au fost,salariul cu o lună în urmă se ea,in februarie pe fluturas in luna ianuarie era trecut 0,in martie ptr februarie 0,in aprilie ptr luna martie pe fluturas trecut 0 la sârb legale nici liber platit nu sa dat.
Atunci care e procedura sa depun cerere angajatorului sa îmi de-a liber platit sârb legale.

Cornel Vasile a scris:

Daca nu acorda zi libera in teremnul de 30 de zile, atunci se plateste.

acest răspuns util
Depuneti o cerere la angajator ... daca nu sesizati ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe data de 6, 7 și 24 ianuarie anul 2025 au fost sărbători ... Magie1 Magie1 Pe data de 6,7 și 24 ianuarie anul 2025 au fost sărbători legale salariul se da cu o lună in urmă nici în luna februarie pe ianuarie nu sa platit sârb ... (vezi toată discuția)
Plata ore de sărbători legale în unități cu salariu fix / luna AlexeSolomon AlexeSolomon Într-o lună a anului am realizat 180 de ore cu 20 ore sărbători legale( lucrez 12/24) , pe fluturas apare doar 160 \" cheia lunii\" respective și plată ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa îmi spuneti. dacă am un angajat care a ... PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Buna ziua. Va rog sa îmi spuneti. Dacă am un angajat care a lucrat in zi legala liberă, in data de 2.01. Îi da un spor de 100% Adică 2450/160=15,31x8 ... (vezi toată discuția)