avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil, dreptul familiei, succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil, dreptul familiei, succesiuni

Buna ziua,
Urmare a mortii mamei, pentru inceperea succesiunii, la notariat i s-a cerut fiicei sa vina si cu actele de partaj originale dintre parintii ei divortati in urma cu 20 de ani.
Este LEGAL acest lucru, practic fiica face succesiunea in calitatea ei de mostenitor dupa un parinte ( care a fost casatorita si a facut partajul in urma cu 20 de ani)?
Tatal meu nu vrea sa imi dea actele , pe buna dreptate si vrea sa reclame notariatul la Camera Notarilor Publici pentru abuz in functie/ sa ii dea in judecata.
Va solicit sprijinul , pt ca nu stiu cum sa rezolv situatia , legal si fara certuri.
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2025
valentina2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:14, 21 Aprilie 2025
Mama nu mai are actele de partaj? Dvs puteti obtine un ex de la notarul care a partajați, sau o copie a hotărârii.
Daca vreți mostenirea mamei dvs nu puteți merge doar cu actul casei pe care a avut-o mama în comun cu tatăl, ci actul de partaj prin care a rămas mama cu casa ca ex.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vinzare-cumparare ContSters15891 ContSters15891 Ma aflu in urmatoarea situatie: parintii mei erau proprietari in cote parti egale asupra unui bun imobil. tatal meu a decedat in 1993 ,raminind in viata ... (vezi toată discuția)
Acte(mostenire) pt casa in urma mortii proprietarilor actyv76 actyv76 bunicii mei au decedat,actele de proprietate ale casei unde locuim fiind inca pe numele lor.vreau sa aflu cum trebuie si cit ma costa sa facem actele pe numele ... (vezi toată discuția)
Succesiune si partaj Florin36 Florin36 Buna ziua, In urma cu o luna tatal meu a decedat ,mama mea decedand in 2009.In urma mamei mele am facut succesiunea mostenitori fiind,tatal meu,eu si sora ... (vezi toată discuția)