avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... A salvat o pisica, dosar penal pt furt
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

A salvat o pisica, dosar penal pt furt

Un reprezentant al unei asociatii de protectia animalelor a salvat o pisica in decembrie din strada, o pisica care traia de 5 ani sub o masina dezafectata. Locatarii blocului au facut plangere penala pentru furt. Cum e posibil sa se ajunga in judecata cand e dovedit clar ca pisica traia pe domeniul public de 5 ani, cu poze la farfuriile goale, martori la acest lucru si inclusiv persoanele care au depus plangerea de furt au recunoscut ca pisica traia in fata blocului de 5 ani!
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2025
MariusH1, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
salvarea este relativa. pe de alta parte, a face o plângere penala este un drept constituțional. ONG-istul sa-si păstreze răbdarea si sa răspundă autorităților atunci când va fi solicitat
Ce e relativ in faptul ca un animal nu mai traieste sub o masina?
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2025
MariusH1, utilizator
13 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate fi vb de furt pt ca pisica nu era în posesia sau proprietatea cuiva. Pisica, deși aveau grija de ea, nu si-a asumat-o nimeni.
Nu e ca su cum era a cuiva și doar era afara la plimbare.
De ce ziceți ca a ajuns în judecata? Mi se pare aproape imposibil sa instrumentezi un dosar penal și sa îl trimiți în instanță un termen de 4 luni. Cine v-a zis ca e în judecata?
De aproape 3 ani investigheaza politistii de la criminalistica, cu procurorii din Satu mare.. atasat documentele :

deja a trecut si de camera preliminara, urmeaza termenul de judecata, e de noaptea mintii.

- editat de admin: link nefuncțional + limbaj nepotrivit -
Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2025
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Posibilă abatere disciplinară a poliției ZDantes ZDantes Bună ziua. Ce soluții am dacă, recent, am depus o plângere la poliție în baza legii 205/2004, susținută de probe foto și video, care la rândul lor ... (vezi toată discuția)
Am fost gonită de un individ care locuiește în altă scară când m-am oprit să hrănesc niște pisici din fața scării lui. e normal, nu suntem cumva pe spațiul public? Mirna Mirna Este legitimă sau nu atitudinea locatarilor de la alte scări de bloc să nu le permită persoanelor străine staționarea în fața blocului? M-am lovit mai ... (vezi toată discuția)
Protectie animale fara stapan! irastoica irastoica Buna ziua! In primul rand va doresc un nou an plin de liniste si tot ceea ce va doriti,cu imbelsugare fara risipa inutila si cu sanatate,tot fara risipa,cu ... (vezi toată discuția)