avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Împreună cu soțul avem contract de întreținere pt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Împreună cu soțul avem contract de întreținere pt părinți ...

Împreună cu soțul avem contract de întreținere pt părinți și acte încheiate pt casa la notar. Fratele meu vine și abuzează de lucrurile materiale din casa, fara acordul nostru. Avem vreo cale legală de a împiedica aceste acțiuni? Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Sophia Maria , utilizator 16:25, 23 Aprilie 2025
Mulțumesc mult pt timpul dv.

raluk0207 a scris:

Legal, nici nu e necesar acordul dvs.
Pana după decesul părinților, ei locuiesc în casa si o folosesc, iar în calitate de uzufructuari, sunt singurii care decid cui permit accesul în imobil și cine sa mai locuiască acolo.
Dacă dvs ii întrețineți și va îndepliniți aceasta obligație corespunzător, conform contractului, mai departe...depinde de conștiința părinților.

Mulțumesc mult

adriandimitriu a scris:

Dacă părinții au uzufruct, câtă vreme trăiesc dispun de apartament după bunul plac. Și cum probabil contractul e doar despre imobil, conținutul este al părinților.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct viager simona_ct89 simona_ct89 Buna ziua, as dori daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu o problema, k mi se pare ca traiesc pe luna sau ceva de genul:). Am urmatoarea situatie: unchi ... (vezi toată discuția)
dreptul de uzufruct si vietuire pt mine si urmașii mei direcți Dogi Dogi Buna seara,imi cer scuze de deranj,poate cineva sa.mi explice si mie va rog frumos ce inseamna mai exact '' dreptul de uzufruct si vietuire pt mine si ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere NicolTudor NicolTudor Buna ziua, Bunicii mei au incheiat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, un imobil situat la tara, cu mine, nepoata lor de fiu, care ... (vezi toată discuția)