avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie doar unuia din soți.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie doar unuia din soți.

Donatie doar unuia din soți.
Parintii mei at dori sa imi doneze o garsoniera, eu fiind singura fiica. Dat fiind ca nu am o casatorie prea sigura, nu am copii, ei ar putea face aceasta donatie fara ca sotul meu sa fie incunoștiințat?
Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2025
Josephine2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:28, 12 Iulie 2025
Indiferent daca este in cunostinta de cauza sau nu , sotul nu are nici un drept asupra bunurilor d-voastra primite mostenire sau donate inainte sau in timpul casatoriei , aceastea fiind bunuri proprii pe care le puteti administra cum doriti in timpul vietii . Din pacate va mosteni 1/4 din aceste bunuri daca va supravietuieste .
Va multumesc pentru informatie, dar aș vrea sa stiu daca este obligatorie vreo declaratie la notar ca sotul meu știe de aceasta donatie?
Soțul nu arr nicio treaba.
Nici sa fie informat, nici sa știe, nici sa nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire copil din alta casatorie carla78 carla78 Buna ziua, Anul viitor ma voi casatori cu prietenul meu care are un copil dintr-o casatorie anterioara. Parintii mei au o casa ,in care locuim momentan si ... (vezi toată discuția)
Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
Donatia e sigura? anonimiu anonimiu Buna ziua! Sunt casatorit de 2 ani.Am o casa cumparata inainte de casatorie pe numele meu si un apartament tot pe numele meu cumparat in timpul casatoriei bun ... (vezi toată discuția)