Am urmatoarea situatie: Am obtinut certificatul de mostenitor dupa succesiune si printre altele am dobandit un autoturism dupa ce inainte fusesem coproprietar (37,5%). Vreau sa-l vand imediat dar m-am incurcat in pasi si nu stiu care sunt strict necesari.
Am gasit ca "În cazul autovehiculelor, înregistrarea certificatului de moștenitor se realizează la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV)", dar am inteles ca e optional, adica as putea vinde direct.
La primarie inca figurez cu 37,5%, am obtinut un fiscal pe care apare ca sunt coproprietar.
Deci daca fac "CONTRACT DE ÎNSTRĂINARE - DOBÂNDIRE A UNUI MIJLOC DE TRANSPORT"
si ma duc cu el la primarie semnat de ambele parti vanzator-cumparator, imi da in stanga sus in loc de fiscal semnatura ca n-am datorii la primarie iar pe talonul masinii scriu ca masina a fost instrainata cumparatorului e suficient? Dupa noul proprietar urmeaza pasii cu inregistrarea masinii la primarie, DRPCIV etc.
Daca stie cineva procedura corecta, cu pasii minim necesari si fara batai de cap pentru situatia mea va rog sa-mi scrie exact care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac?
Cum credeti dvs. ca puteti vinde ceva din care aveti DOAR 37,5%, cind obiectul V-C e un intreg ? Trebuie sa vindeti impreuna cu ceilalti mostenitori si sa va reprezinte un avocat. [ link extern ]
Pai folositi formularul in 5 exemplare de la primaria de care apartineti, ce mare lucru. [ link extern ]
Eventual folositi serviciile unui intermediar autorizat.