avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume

Bună seara. Voi divorța, iar soțul meu nu vrea să îmi lase numele de familie.
Dar eu nu doresc să revin la numele de fată.
După divorț, ce formalități trebuie să fac, pentru a mi schimba numele? Chiar în numele avut anterior. Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2025
Dragutu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:47, 24 Aprilie 2025
Daca prin hotararea de divort se decide revenirea la numele purtat anterior casatoriei, atunci veti merge la Serviciul de Evidenţa Persoanelor in raza caruia domiciliati pentru schimbare actului de identitate.

Acte necesare:
- Cerere tip de eliberare a actului de identitate;
- Actul de identitate;
- Hotărârea de divorţ definitive şi irevocabile, în original şi copie;
- Documentele cu care se face dovada adresei de domiciliu şi, după caz, cel cu care se face dovada adresei de reşedinţă, în original şi copie;
- Chitanța reprezentând contravaloarea cărții de identitate

Termenul de schimbare a cartii de identitate după divorț este de 15 zile de la data eliberării certificatului de divorț de către notarul public sau, în cazul divorțului pronunțat de instanța de judecată, de la data rămânerii definitive a sentinței de divorț.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa ramaneti cu el, aparandu-va la divort. Daca nu va fi posibil, doar sa incercati pe cale administrativa sa îl schimbati, mai poate fi o sansa.
Procedura și acte necesare pt schimbare nume pe cale administrativa, aveti în link.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2025
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de nume alinutzaalialfonso alinutzaalialfonso in urma cu 3 ani am divortat si am pastrat numele fostului sot acum vrea sa pot trece dinou la numele meu de fata ...ce pasi trebuie sa urmez sa-mi pot ... (vezi toată discuția)
Acte dupa divort diana2010 diana2010 buna ziua, problema mea este urmatoarea , in 2008 am divortat si pana in prezent nu am schimbat actele , muncind in prezent in anglia, acum am revenit in ... (vezi toată discuția)
cum fac buletinul la urgenta veronica26 veronica26 sunt veronica momentam locuiesc in spania mai precis in las palmas de gran canaria asi vrea sa stiu cum pot face buletinul in tara cat mai repede posibil ... (vezi toată discuția)