avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... redeschidere dosar suspendat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

redeschidere dosar suspendat

Deoarece am adus o fișă de aptitudine eliberată de un medic de medicina muncii care nu are contract cu angajatorul, acesta mi-a suspendat contractul de muncă pe art. 50 lit. h codul muncii. După 6 luni a desfăcut contractul.
Am contestat ambele decizii la instanță, fiecare făcând obiectul unui dosar.
Dosarul care privește desfacerea a fost suspendat conform art 413 al. 1 CPC pînă la soluționarea definitivă a dosarului privind suspendarea.
Recent, instanta a anulat suspendarea și am motive să cred că hotărârea va rămâne definitivă.
Întrebarea este: după rămânerea definitivă a anulării suspendării, trebuie să fac o cerere de redeschidere a celui de-al doilea dosar, sau o să fie redeschis din oficiu?
Dacă trebuie să fac cerere, aceasta trebuie timbrata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:45, 26 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să faceti o cerere de redeschidere .

Cererile pentru repunerea pe rol, când suspendarea judecării se datorează părților se taxeaza cu 50% din taxa judiciară de timbru pentru cererea sau acțiunea a cărei judecare a fost suspendată;
Mulțumesc pentru răspuns. Fiind vorba de un conflict de muncă, nu am achitat taxă de timbru la deschiderea actiunii judecatoresti. Rezulta de aici că nu trebuie să plătesc taxa nici pentru repunere pe rol?

Cornel Vasile a scris:

Trebuie să faceti o cerere de redeschidere .

Cererile pentru repunerea pe rol, când suspendarea judecării se datorează părților se taxeaza cu 50% din taxa judiciară de timbru pentru cererea sau acțiunea a cărei judecare a fost suspendată;

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Aprilie 2025
eugen_r2, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact, nu se va plati taxa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendă judecarea cererii. cu recurs pe toată durata suspendării catalin_c8747 catalin_c8747 Am primit aceasta decizie intr-un dosar pentru ca nu am furnizat Instantei toate actele cerute de aceasta. Pentru redeschiderea cauzei cum trebuie sa procedez, ... (vezi toată discuția)
Redeschidere dosar suspendat stancu  georgeta stancu georgeta Buna ziua! Instanta a suspendat un dosar (1) pana la solutionarea altui dosar (2) de a carui rezolvare depinde solutia dosarului (1) ... (vezi toată discuția)
Cine solicita repunerea cauzei pe rol? baietzika baietzika instanta a suspendat actiunea pt o cerere de interventie intre timp solutionata. cine afce repunerea pe rol instanta sau partile. si se mai plateste iar taxa ... (vezi toată discuția)