avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre un testament cu sarcina. Testamentul este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre un testament cu sarcina. Testamentul este autentic ,si ...

Despre un testament cu sarcina .
Testamentul este autentic ,si are ca sarcina operatia de imormintare si operatia de efectuare pomeni religioare .
Dupa intocmire testament , beneficiarul a disparut , timp de 4 ani . Apoi s-a produs decesul persoanei . Cel desmostenit , a fost chemat de la 500km , ca sa se ocupe de imormintare si pomeni , deoarece nu avea cine sa se ocupe de imormintare .
In acesta situatie , cum se interpreteaza testamentul ?
Cel mai recent răspuns: laura1016 , utilizator 12:03, 3 Mai 2025
Poate nu am pus corect intrebarea .
In testament exista o sarcina , clara , si notiunea de legatar universal . Eu inteleg asa : ca vocatia de succesor este astfel restrinsa la o singura persoana , adica cel desemnat ca legatar universal , care ar trebui sa se prezinte la notar si sa ceara executarea succesiunii .
Ar fi singura persoana care poate face acesta operatiune ?
Va fi intrebat si se va cere documente de justificare pentru executarea sarcinii din testament ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament universal ContSters226194 ContSters226194 Cine sunt considerati mostenitori rezervatari? Fratii si copiii fratilor defunctului sunt mostenitori rezervatari? Ce inseamna legatar universal? Daca din ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin testament ASPAZIA ASPAZIA Mentionez ca sunt legatara universala a tuturor bunurilor mobile si imobile ale persoanei care m-a crescut. Am fost in tutela dansei pina la terminarea ... (vezi toată discuția)
Recitirea testamentului virgilbogdan virgilbogdan buna ziua am si eu o intrebare despre recitirea unui testament.Ce acte imi trebuie ca sa pot afla ce mia lasat in testament bunicul meu care a murit acum 6 ... (vezi toată discuția)