avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recitirea testamentului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recitirea testamentului

buna ziua am si eu o intrebare despre recitirea unui testament.Ce acte imi trebuie ca sa pot afla ce mia lasat in testament bunicul meu care a murit acum 6 ani.Nu am fost chemat la citirea testamentului si as dori sa stiu daca pot afla ce mia lasat.
VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 22:31, 15 Februarie 2012
In cadrul dezbaterii succesiunii se deschid si se prezinta si testamentele lasate de defunct. Testamentul bunicului era autentic sau olograf? In posesia cui se afla? Daca dosarul succesoral este deja pus pe rolul unui birou notarial si testamentul a fost deja prezentat notarului sau daca testamentul a fost facut autentic si dupa anul 2007, notarul verifica in baza de date de la INFONOT existenta acestuia, si dvs sunteti desemnat legatar universal/ cu titlu universal/ particular veti fi citat de notar sa va prezentati. Ce rude cu vocatie succesorala mai are bunicul? In afara de dvs ca nepot, mai are copii in viata, sot supravietuitor? Aveti certificatul de deces al bunicului? Sau puteti obtine o copie a acestuia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa sora ? gigelas gigelas Au fost 3 frati.Fiecare cu casa lor. Unul a murit,iar averea a ramas mostenitorilor acestuia (a avut copii). Recent,a murit si sora,dar aceasta nu are ... (vezi toată discuția)
Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)
Moștenire apartament Adi20000 Adi20000 Dacă se poate un ajutor cu privire la următoarea problema. O bunica are un apartament. Are doi copii. Fata si băiat. Băiatul a decedat. Fata traieste. ... (vezi toată discuția)