avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, As vrea sa intreb daca tribunalul, in cazul ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, As vrea sa intreb daca tribunalul, in cazul unui dosar ...

Buna ziua,
As vrea sa intreb daca tribunalul, in cazul unui dosar de executare silita, eventual executorul judecatoresc, au obligatia de a verifica ultima adresa a paratului inainte de a trimite citatia pentru executare silita. Eu nu am relatii cu paratul, iar ultima lui adresa pe care o stiam nu mai era valabila; procesul a continuat asa, apoi paratul a facut contestatie la executare si a castigat. S-a intors executarea asupra mea si acum ar trebui sa platesc aprox 8000 lei. Incredibil!
Multumesc pentru un eventual raspuns!
Buna ziua, dvs. aveti obligatia de a indica corect domiciliul actual al paratului.
Multumesc! Dar eu nu am relatii cu paratul, el s-a mutat de la ultima adresa pe care o stiam si bineinteles ca nu mi-a spus mie acest lucru... In decizia judecatoreasca scrie ca executorul avea posibilitatea sa verifice ultimul domiciliu al lui, avand acces la baza de date a evidentei populatiei.
Trebuie vazute lucrurile. In mod normal, aceste lucruri se verifica, ele sunt date laa care publicul care are un interes are acces.
Sa inteleg ca executorul trebuia sa verifice ultimul domiciliu al debitorului inainte sa trimita citatia? Am citit ca asta intra in obligatiile sale... Multumesc pentru timpul acordat!
Nu verifica pe toata lumea, depinde de indicatiile creditorului. Nu stim ce s-a cerut in contestatie, cum v-ati aparat... in mod normal, asta trebuia recunoscut inainte de primul termen.

Alte discuții în legătură

In urma unei actiuni de redobandire a unui teren, am obtinut ... dtruiacob dtruiacob In urma unei actiuni de redobandire a unui teren, am obtinut un titlu executoriu de punere in proprietate, printr-o sentinta ramasa definitiva. M-am adresat ... (vezi toată discuția)
Acte de executare tatiana28 tatiana28 Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri.Este legal ca executorul judecatoresc sa emita somatii la alta adresa desi cunoaste adresa de domiciliu a ... (vezi toată discuția)
Executare silita buiavasi buiavasi Cum aflu ziua si completul care judeca un dosar de executare silita, este vorba despre dosarele nr.30392/4/2017 si 30393/4/2017 de la jud.sector 4, eu am ... (vezi toată discuția)