Buna ziua,
As vrea sa intreb daca tribunalul, in cazul unui dosar de executare silita, eventual executorul judecatoresc, au obligatia de a verifica ultima adresa a paratului inainte de a trimite citatia pentru executare silita. Eu nu am relatii cu paratul, iar ultima lui adresa pe care o stiam nu mai era valabila; procesul a continuat asa, apoi paratul a facut contestatie la executare si a castigat. S-a intors executarea asupra mea si acum ar trebui sa platesc aprox 8000 lei. Incredibil!
Multumesc pentru un eventual raspuns!
Multumesc inca o data! Pe scurt, in motivatia la decizia definitiva scrie ca executorul judecatoresc avea datoria sa verifice ultimul domiciliu al debitorului, stiind ca eu, creditorul nu am relatii cu acesta si nu am fost anuntata de schimbarea ulterioara a domiciliului sau. Pe acest considerent ma intrebam daca am sanse bune de castig daca dau in judecata executorul. Cred ca este cel responsabil ca eu, din victima m-am transformat in vinovat!
Dacă sunteți creditorul, dumneavoastră din această calitate v-ați angajat un executor ca să vă recupereze creanța.
Executorul face ce-i solicită creditorul. Este obligat să verifice adresa debitorului numai dacă este plătit separat și pentru acest serviciu.
Era poate mai bine dacă ați fi avut angajat un avocat care să intermedieze procedura de executare între dvs și executor.
Nici instanța de judecată nu verifică adresa părților implicate în dosar, dacă acest lucru nu i se cere.
In instanta, ca si la executori, avocati, se merge pe o buna-credinta in efectuarea procedurilor. Daca am o CI in copie, valida, la dosar, nu cer verificari, sigur. Dar daca se citeaza si nimeni nu raspunde, nu vine, nu trimite intampinare, nu exista... se procedeaza la verificari. Nu imi este clar de ce anume nu s-au facut verificari in dosar.
In toate cazurile, desi aparent in situatia data doamna pare ca a pierdut contestatia fara sa fie vinovata, in realitate a avut la indemana mijloace care sa previna paguba. Nu cunosc de ce anume nu le-a folosit, nu stiu cum a decurs dosarul acolo. Nu cunosc ce inseamna ca s-a intors executarea impotriva doamnei, ce s-a intamplat in dosarul de fond etc. Nu imi e clar daca s-a anulat si decizia judecatoreasca...
Acte de executare
tatiana28
Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri.Este legal ca executorul judecatoresc sa emita somatii la alta adresa desi cunoaste adresa de domiciliu a ... (vezi toată discuția)
Executare silita
buiavasi
Cum aflu ziua si completul care judeca un dosar de executare silita, este vorba despre dosarele nr.30392/4/2017 si 30393/4/2017 de la jud.sector 4, eu am ... (vezi toată discuția)