avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Salariata aflata in concediu crestere copil ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Salariata aflata in concediu crestere copil in intervalul ...

Buna ziua,
Salariata aflata in concediu crestere copil in intervalul 03.06.-16.05.2025.
Solicita incetarea suspendarii contractului de munca incepind cu data de 17.05.2025. Cunosc faptul ca incetarea suspendarii se transmite in ziua anterioara incetarii suuspendarii, adica voi transmite pe data de 16.05.2025 cu incetare data suspendare 17.05.2025(este in zi de simbata)
Salariatul doreste suspendarea din nou a contractului de munca pentru crestere copil cu handicap pina la 7 ani (este vorba de un alt copil in virsta de 3 ani) cu data de 17.05.2025.
Salariatul are dreptul la 5 zile CO anterior suspendarii contractului de munca.
Este corect sa fac decizie de incetare a suspendarii cim, cu data de 17.05.2025, chiar daca este simbata si o decizie de suspendare din nou a contractului de munca art.51 b) incepind cu data de 17.05.2025?
sau
Decizia de incetare suspendare cim cu data de 17.05.2025, isi efectueaza zile de concediu si apoi decizia de suspendare a contractului cu art.51 b.
Va multumesc anticipat pentru lamurire!
Cel mai recent răspuns: herminav , utilizator 15:51, 28 Aprilie 2025
Da, este corect cum vreti sa procedati.

Dar daca vrea sa isi ia CO , atunci decizia de suspendare a contractului cu art.51 b. se va emite la terminarea CO.
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc!
Neclaritatea mea, era din cauza zilei nelucratoare.
Nu scrie in Codul Muncii ca data de incetare /incepere a suspendarii trebuie sa fie neaparat zi lucratoare.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata de o zi in noul revisal popanaid popanaid Am cativa angajati care au avut numai 1 zi de concediu fara plata. ex: 20 apr. Trec data de inceput suspendare 20.04, data de sfarsit tot 20.04, dar nu ma ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic resurseumane12 resurseumane12 data nastere copil 2.06.2010 sfarsit perioada suspendare 1.06.2010. cerere anjagat reluare activitate 4.06.2012 ce acte se intomesc si daca este corecta ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere al doilea copil vasilelacramioara vasilelacramioara Buna ziua, Am si eu urmatoarea situatie: O salariata care se afla in concediu crestere copil pana la data de 12,09,2016 deci pana la data de 11,09,2016 ... (vezi toată discuția)