avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua Intrebarea mea este: Pot lucra in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua Intrebarea mea este: Pot lucra in continuare, daca ...

Buna ziua
Intrebarea mea este:
Pot lucra in continuare, daca intre timp mi-a venit decizia de pensionare la limita de varsta? Eu ( sex masculin ) avand 60 de ani, dar am castigat 6 ani cu grupe.
Trebuie sa-mi depun decizia sau pot continua fara sa o depun la societate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:18, 29 Aprilie 2025
Nu am inteles nimic. Sunt in termeni de neinteles de omul de rand.
Pot avea si pensie si in acelasi timp CIM sa mearga fara intrerupere?
Aceasta este intrebarea
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2025
TCSB, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
C.i.m. încetează de drept la data comunicării deciziei de pensionare pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare.

Continuarea activității ar trebui sa se facă în baza unui nou c i m. În acest caz, veți cumula pensia cu salariul.

Articolul respectiv nu are legătură cu ce ați întrebat.
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dar eu trebuie sa comunic societatii, ca am primit decizia de pensionare?
Daca nu o comunic, CIM ul merge mai departe.
Societatea nu este anuntata de pensionarea mea?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal , asa trebuie sa se procedeze ... societatea va primi de la Casa de Pensii o Informare care va cuprinde numele și prenumele persoanei, tipul deciziei de pensionare, precum și data emiterii acesteia ... insa legea mentioneaza incetarea la data comunicarii deciziei de pensionare.. In speta, sunt doua acte total diferite, sens in care dvs ar trebui sa comunicati angajatorului decizia de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilemă decizie pensionare Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Buna seara!Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speță: Pe data de 18.12.2023 am depus dosarul de pensionare pt limita de varsta la casa de pensii iar pe ... (vezi toată discuția)
Pensionare ContSters48681 ContSters48681 Buna ziua. Am bagat dosarul de pensionare. Mai trebuie sa lucrez pana imi vine decizia sau nu e obligatoriu? Multumesc. (vezi toată discuția)
Am dreptul sa profesez imediat dupa depunerea dosarului de pensionare, fara sa inceteze contractele cu angajatorii ? adriana2608 adriana2608 Buna ziua, in iunie 2014, trebuie sa-mi depun dosarul de pensionare la limita de varsta si as vrea sa stiu daca trebuie sa imi incetez contractele de munca cu ... (vezi toată discuția)