avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! Nu știu dacă am întrebat unde trebuie, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! Nu știu dacă am întrebat unde trebuie, dar aș ...

Bună ziua!

Nu știu dacă am întrebat unde trebuie, dar aș avea nevoie de o rezolvare. Am lucrat în străinătate, cu actele legale, în ultimii 3 ani. M-am reîntors în țară fiind însărcinată; pentru a putea beneficia în țară de indemnizație, a fost necesar, pe lângă completarea anilor munciți în străinătate, să lucrez și în țară minim două luni. Fiind însărcinată, am căutat, dar nimeni nu dorea să mă angajeze. Așa am făcut, deși știu că nu e ok, lucrul ăsta fictiv, angajându-mă la cineva cu obligația de a-i plăti eu toate cele necesare până în momentul nașterii.
M-am angajat în data de 12 septembrie, am născut la 31 octombrie. Salariul fiind unul brut de 5000 de lei, în urma calculelor de pe diferite site-uri, la un salariu brut de 5000 de lei în luna octombrie eu ar fi trebuit să suport angajatorului suma de 2162 pentru a beneficia de salariul de 2951, așa cum a trecut și dumnealui în formular atunci când mi-a eliberat pentru a putea depune actele.
Dumnealui îmi cere pentru lunile următoare următoarele sume:

Septembrie (angajată din 12 sep): 1850
Octombrie (luna nașterii copilului): 3689
Noiembrie: 3697
Decembrie: 3715
Ideea este următoarea: știu că am încercat să beneficiez de niște bani din țară fără a putea lucra, dar am încercat fără rezultat. Acum aș dori să aflu unde pot verifica cu adevărat sumele plătite de angajator, pentru că nu au cum să fie atât de mari la un salariu brut de 5000 de lei.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:54, 29 Aprilie 2025
Sunt site-uri care au calculator de salarii. De exemplu :
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie incapacitate temporara de munca Trica_xx Trica_xx Buna seara, V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta prin a ma lamuri daca suma pe care am incasat-o in luna noiembrie a.c. este corecta. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Atar89 Atar89 Buna ziua. As dori sa stiu modul de calcul si care ar fi cuantumul aproximativ al indemnizației de crestere copil pe care urmează să-l primească sotia mea ... (vezi toată discuția)
Insarcinata fara loc de munca Urmyshadow Urmyshadow Buna ziua. Ma aflu in urmatoare situatie: anul acesta in luna iulie mi-a incetat contractul de munca, datorita faptului ca societatea la care eram angajata a ... (vezi toată discuția)