Buna ziua!
Ma ajung pacatele tineretii din urma. Am contractat in 2007 un credit valabil 10 ani. Dupa 5 ani am divortat si am ramas cu credite mai mari decat salariul, A trebuit sa mai renunt sa achit un credit. Azi (la 13 ani dupa ce am achitat ultima rata) sunt anuntata ca mi s-a pus poprire pe cont.
Intre timp, in zilele noastre, mi-am luat casa prin credit ipotecar, Avansul l-am platit cu bani de la o cunostinta cu promisiunea sa ii dau acum in mai cand imi ajunge depozitul la scadenta.
Intrebarea mea pentru comunitate: daca la virarea salariului din luna mai banca imi va opri o treime pt executor, in cazul depozitului care ar urma sa intre la cateva zile dupa salariu, cum se procedeaza. Este si el afectat de 1/3?
Buna ziua in primul rand ar trebui sa prezentati actele urgent unui avocat, posibil ca acel credit din 2007 sa fie prescris si sa puteti scapa de plata luii dar pentru asta este necesara formularea contestatiei la executare in 15 zile de la data primrii primelor acte de executare (poprire). Asadar nu mai asteptati, calculul popririi este secundar in ordinea urgentei,
Multumesc! Am luat legatura cu avocatul care se va incadra in acel termen, Din experienta dvs, imi puteti spune va rog cat dureaza procesul de la acceptarea contestatiei la ridicarea popririi?
Discutati toate acestea cu avocatul dv., depinde de instanta, cum e facuta actiunea, cat de incarcata e instanta etc. Nu avem cum sa va dam informatii mai bune decat avocatul ales pentru ca nu avem atatea date ca el si riscam sa va inducem in eroare. Verificati ce alte cereri accesorii sunt necesare cat mai rapid.