Bună ziua. Am fost victima unei înșelăciuni. Am comandat un produs de machiaj de la o persoană necunoscută care posta anunțuri pe un grup de Facebook. Am plătit suma cerută prin Revolut, iar persoana respectivă nu a mai trimis coletul și ulterior mi-a dat block sau și-a șters contul. Am aflat că și alte persoane (în jur de 10) au pățit la fel cu ea.
Am dovada plății, conversația salvată și capturi de ecran ale profilului. I-am trimis un mesaj prin care i-am oferit ocazia să returneze banii, altfel voi depune plângere penală pentru înșelăciune.
Ce pot face mai exact în această situație? Cum pot proceda eficient pentru a-mi recupera banii? Există șanse reale să fie trasă la răspundere?
Mulțumesc anticipat!
Daca stiti ca si alte persoane au fost inselate, indemnati-le sa faca acelasi lucru. Cu cat mai multe plangeri, cu atat mai bine.
Sansele sunt mai mari daca depun mai multe persoane plangere. In cele din urma e complicat de apreciat care sunt sansele sa mai vedeti banii inapoi. Daca persoana vinovata este identificata, cercetata, judecata si condamnata dar nu are venituri sau alte bunuri pe numele sau nu aveti ce recupera. Pe de alta parte daca nu faceti nimic clar nu aveti nici o sansa.
Frauda-chirie
andreis95
Frauda-Chirie
Buna seara... am intampinat o problema... am gasit un studio recent renovat.. arata perfect.. am discutat cu proprietarul la telefon in data de ... (vezi toată discuția)