avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună ziua , am auzit de legea de a doua șansă, mă ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună ziua , am auzit de legea de a doua șansă, mă puteți ...

Bună ziua , am auzit de legea de a doua șansă, mă puteți ajuta cu mai multe detalii, eu am două popriri pe cont pentru o sumă totală de 4300 lei .
Ma puteți ajuta?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:36, 30 Aprilie 2025
Prescripția începe să curgă de la momentul în care există dreptul de a solicita executarea silită. În cazul hotărârilor judecătorești sau arbitrale, termenul începe de la data în care hotărârea devine definitivă.

Dacă banca nu a cerut executarea silită în termen de 3 ani de la ultima plată făcută, datoria se prescrie și nu mai poate fi recuperată prin forță. Termenul de prescripție începe de la data scadenței plății, adică atunci când trebuia plătită rata.

Daca deja sunteti executata silit, nu intra in discutie interventia termenului de prescriptie.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2025
Dapix, utilizator
Am primit scrisoarea de la executor și mai apoi poprirea pe cont
Legea care se numeste "a doua sansa" se pare ca este in Spania.
Probabil ati citit din presa spaniola in limba romana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru credit nevoi personale popa_v popa_v Buna ziua! Azi, am primit executare silita pentru un credit de nevoi personale. Singurul venit e salariul pe care mai am 2 exec silite. Dar, de la 1 sept. ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu mihaiclaudiugabriel mihaiclaudiugabriel Pe data de 05.01.2016 am primit o instiintare privind masura popririi pe o treime din salariu pentru un contract de credit la un IFN din 27,03,2008. pot face o ... (vezi toată discuția)
Prescriptia / perimarea executarii silite utilizator nou utilizator nou Am luat un credit de nevoi personale de 10 mii euro de la BRD , far agiranti sau garantii , numai pe baza adeverintei de salar pe care era atunci trecuta suma ... (vezi toată discuția)