Am și eu o întrebare mai complicata. Părinții meu au comparat o casa de la un om acum 13 ani. Banii au fost dați la momentul ala, dar din lipsa timp,interes pe moment, depărtare între proprietar și ei,etc. nu au făcut contractul de vânzare cumpărare. Proprietarul acum a decedat fără sa aibă moștenitori, are soție dar cu care nu a fost căsătorit, au trăit doar asa. Nu are frati, nepoți a fost ultimul. Acum soția ne a dat actele pe casa. Dar ce este de făcut, ce pasi trebuie urmați ca să dobândim proprietatea pe casa? Mulțumesc.
trandafir2
Moderator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunt mai multe aspecte care trebuie analizate pentru a se stabili situatia juridica a imobilului si a dvs.
Ce acte pe casa v-a dat fosta concubina a decedatului? Daca exista carte funciara pentru imobil. Daca aveti o chitanta sau o foaie de cand ati cumparat. Daca si Cine a platit impozite la primarie si pe ce nume. Daca aveti certificatul de deces al fostului proprietar. Daca aveti contract la gaze , apa , lumina si alti furnizori de utilitati. Si alte multe aspecte. Nu cred ca veti putea rezolva problema doar cu raspunsurile primite pe forum si fara sa va analizeze cine va situatia in concret.
Avem o "foaie" și martori de acum mulți ani de când a primit banii pe casa semnata de părți, avem facturi pe părinți la toate utilitățile plus taxele la primărie tot pe părinți sunt plătite. Soția defunctului ne-a dat copie certificat deces și extras CF și a zis ca dacă e nevoie ne ajuta cu ce mai trebuie
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In regula, aveti ceva, dar nu prea multe. Extrasul CF este = egal nimic.
Este o hartie pe care o poate scoate si avea oricine pentru 25 de lei.
Adica, "extras CF" nu este "actele pe casa". Oricum, este un inceput.
Mai departe, va trebui sa procedati astfel cum v-am spus in primul mesaj.
Dvs, cu forte proprii, nu puteti sa adunati informatii si sa va folositi de ele.
Va trebuie suport de specialitate. Succes!