avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua. Am permisul anulat din cauza alcoolului si ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua. Am permisul anulat din cauza alcoolului si nu stiu ...

Buna ziua. Am permisul anulat din cauza alcoolului si nu stiu exact cand pot reincepe scoala auto. Va las mai jos hotararea definitiva de la 17.10.23

Solutia pe scurt: În temeiul art. 336 alin. 1 C. pen. cu aplic. art. 396 alin. 10 C. proc. pen., condamnă la pedeapsa închisorii de 1 an pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În temeiul art. 67 alin. 1 C. pen, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului prevăzut de art. 66 alin. 1 lit. i) C. pen., respectiv dreptul de a conduce vehiculele prevăzute de Anexa nr. 1 la O.U.G. nr. 195/2002, pe o perioadă de 2 ani, ce se va executa, în temeiul art. 68 alin.1 lit. b) C.pen., de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Cel mai recent răspuns: Sebastian Simon , Avocat 14:24, 2 Mai 2025
Bună ziua!
Puteți da examenul după un an de la data rămânerii definitve a hotării de condamnare.
Cu stimă,
Avocat Simon Sebastian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis anulat sau îl pot redobândi fara examen? maxy2018 maxy2018 Salutare. Am și eu o intrebare, permisul este anulat ? Trebuie sa fac din nou școala de șoferi? Complet: C9 Penal Tip solutie: Condamnare fără ... (vezi toată discuția)
Hotarare- interzicerea exercitării dreptului de a conduce vehicule de categoria b krud85 krud85 buna ziua! Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 Cod penal rap. la art. 396 alin. 10 Cod proc. penală condamnă pe inculpatul Rusu Mihai Bogdan, fără ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare, redobandire permis lepadatunelu lepadatunelu buna . va rog sa ma ajutati privind redobandirea permisului de conducere, azi am primit condamnarea de un an cu suspendare privind conducerea unui autovehicul ... (vezi toată discuția)