avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vom avea un copil, urmează să ne căsătorim. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vom avea un copil, urmează să ne căsătorim. Amândoi deținem ...

Vom avea un copil, urmează să ne căsătorim. Amândoi deținem apartamente fiecare de câte 3 camere dar în orașe diferite. Precizez ca amândoi suntem salariați și avem salarii mult peste media din România. După ce ne căsătorim vom locui în apartamentul lui. De când am rămas însărcinată am observat un comportament dubios la viitorul meu soț, în caz ca ne certăm mă amenința ca dacă e să ne despărțim el îmi va lua copilul. Vreau să știu ce acte pot să fac înainte să se nască copilul astfel încât în caz de neînțelegere/divort el să nu poată obțină custodia copilului. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:55, 3 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista asa ceva, un astfel de act sau ceva ce puteți face ( ca idee, doar avort pt o sarcina mica).
Ambii veti fi parinti cu drepturi egale, însă aveti un avantaj ca mama ca puteți obține ca locuinta copilului sa fie la dvs.
Poate ar trebui sa reanalizati căsătoria, sa o amânați pana după ce se naște copilul
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Mai 2025
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu averea sau salariul va dau vreun rang prioritar in raport cu copilul. Nici calitatea de mama sau tata, ambii parinti au drepturi si obligatii egale in raport cu cel mic.

Daca veti ajunge la o despartire altele sunt aspectele care vor conta privite prin prisma interesului copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia unui copil Elenapusa Elenapusa O femeie si un barbat se cunosc. Dupa o perioada femeia ramane insarcinata si face o fetita. Femeia si barbatul nu sunt casatoriti legal. Fetita este ... (vezi toată discuția)
Concubinaj și venirea unui copil Maria1996888 Maria1996888 Bună ziua! Trăiesc cu partenerul meu în concubinaj, nu avem de gând să ne căsătorim. Așteptăm și un copilaș. Este o persoană care se enervează ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna craciun15 craciun15 buna ziua asi dori sa stiu daca se poate ca in urma unui divort sa se stabileasca custodia comuna asupra copiilor acestia sa ramana in locuinta care sa ... (vezi toată discuția)