Buna ziua, ma confrunt cu o situatie dificila in ceea ce priveste un dezvoltator imobiliar si as avea nevoie de sfaturi cum sa procedez si daca am sanse de castig.
Dezvoltatorul lucreaza la fundatia unui viitor bloc vecin, problema fiind ca foloseste utilaje (slefuitoare de beton) extrem de galagioase noaptea (orele 1-5) incat nu mai putem dormi nicaieri in apartament. Am sunat la politia de sector care a trimis un echipaj, insa acesta nu a facut nimic pentru ca muncitorii nu au raspuns la poata si nu au deschis. Politistul doar a oprit masina in mijlocul strazii cu girofarul pornit si a coborat din masina pana la poarta unde a stat foarte putin si a plecat. La o insistenta a mea, politistul a facut cu mana dupa gard si cu lanterna la telefon ca sa atraga atentia un minut apoi s-a dat batut. Sirena a zis ca nu functioneaza, dar poate da un claxon, insa nu a mai facut asta.
La dispecerat mi-a zis ca sunt lucrari ca fundatia unde este necesar sa continue 24h, ca au mai fost alte plangeri in acea noapte si 2 sanctiuni aplicate si au fost politistii toata noaptea in zona. Ce mi-a mai zis e ca pot actiona in instanta la civil si au fost cazuri care au castigat, dar galagia actuala nu se va opri.
Mi se pare absurd ca politia nu poate actiona daca exista un gard si oricine poate face orice oricand daca are gard si intentionat nu raspunde politiei. Cu alte cuvinte, constat ca politia e doar de forma.
As vrea sa stiu daca cele intamplate reprezinta abateri din partea politiei si unde as putea sesiza asta. Ce pot face sa se respecte orele de liniste si sa fie sanctionat dezvoltatorul (putea totusi sa continue lucrarile noaptea cu utilaje cu zgomot redus sau sa faca treburile mai putin galagioase noaptea si ziua sa dea cu slefuitorul). Sunt sanse de castig intr-un proces si ce ar presupune? Suntem sigur mai multi locatari deranjati de situatie.
Este dreptul dvs., sa deschideti actiune in instanta.
Dezvoltatorul are obligatia sa respecte prevederile Legii nr.61/ 1991 republicata, art.2 pct.25-27, privind linistea si ordinea publica.
Notificati primaria si politia in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Invocati legea de mai sus si OG nr. 27/ 2002 privind petitiile. Cereti, sa primiti raspuns scris cu masurile luate. Daca nu primiti raspuns scris, puteti deschide actiune impotriva primariei, in contencioe administrativ conform prevederilor Legii nr.553/ 2004.
Gasiti actele normative mentionate, pe internet.