avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime și pensii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime și pensii

Bună ziua! Aș avea nevoie să mă ajutați cu niște informații, dacă se poate.
Mama mea ar trebui să iasă la pensie anul acesta, din ce mi-a spus vechimea de pe cartea ei de muncă este 14 ani și 4 luni. A fost la AJOFM și a primit o adeverință pe care este scrisă perioada în care a fost în șomaj (1.12.1997-27.08.1997) și cea în care a primit alocație de sprijin (28.08.1997-25.02.1999), iar la final este menționat faptul că prezenta este eliberată pentru completarea vechimii în muncă.
Deși pare destul de clar, pentru a fi sigură doresc să vă întreb, se iau în considerare acei ani pentru completarea vechimii în muncă? Doresc să știu în cazul în care răspunsul e nu, să încep să plătesc pentru completare.
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 5 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Perioadele respective sunt considerate vechime in munca, dar nu si stagiu de cotizare contributiv pentru pensie.

Mamei dvs ii trebuie minim 15 ani de stagiu de cotizare contributiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in perioada 1987 - 1999 am lucrat 100% 7 ani in grupa ... Corneliu0962 Corneliu0962 Buna ziua, In perioada 1987 - 1999 am lucrat 100% 7 ani in grupa I si 4 ani si 6 luni grupa II. Conform legii mi s-ar reduce varsta de pensionare cu 4 ani ... (vezi toată discuția)
Vechime perioada din somaj Narcisa_ Narcisa_ Am obtinut o adeverinta de la AJOFM pentru a beneficia de spor vechime pentru perioada cat am fost in somaj, In adeverinta scrie asa: 1) - Beneficiaza ... (vezi toată discuția)
Somaj covaci112233 covaci112233 Buna dimineata.De la firma unde lucrez m-au dat in somaj,unde am 14 luni cotizate,deci ma incadrez la somaj.Acum intampin urmatoarea problema,mi-am pierdut ... (vezi toată discuția)