avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua! S-a suspendat dosarul in temeiul art. 411 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua! S-a suspendat dosarul in temeiul art. 411 alin.1 pct. ...

Buna ziua! S-a suspendat dosarul in temeiul art. 411 alin.1 pct. 2 pe motiv ca partile nu s-au prezentat si nici nu au cerut examinarea in lipsa. In cerere initiala am solicitat examinarea dosarului in lipsa petentilor, precum si separat am depus cerere motivata de examinare in lipsa noastra. Incheierea de suspendare inca nu am receptionat-o deja 3 sapt. au trecut de la data suspendarii, insa totusi am depus o cerere de repunere pe rol, explicand toate motivele (ca am solicitat examinrea cererii in lipsa noastra, dovada am anexat) si am explicat ca taxa de stat de 50 % nu se achita deoarece suspendarea dosarului nu a fost din cauza noastra.
Asi avea urmatoarele intrebari:
1. cerere de repunere poate fi acceptata si fara plata taxei de timbru avand in verere cauza suspendarii?
2. Cererea de repunere pe rol se examineaza in sedinta publica sau din oficiu fara citarea partilor?
3. Daca totusi dosarul va fi repus, noi am solicitat examinarea in lipsa noastra si emiterea unei hotarari in acest sens, instanta poate ignora cererea de examinare in lipsa? mai ales daca aceasta a fost vointa petitionarilor si dosarul poarta un caracter necontencios si in lipsa unor parti adverse

Alte discuții în legătură

Suspendare art. 242 pct. 2 cod proc. civ., perimare carmen_otilia carmen_otilia Buna ziua, Va scriu in calitate de petent intr-o plangere contraventionala impotriva unui proces-verbal, intimat fiind IGP Mures. In speta, petentul s-a ... (vezi toată discuția)
Nelămurire in cadrul unei suspendări facultative 413/1 repunerea ... Antik Antik Nelămurire In cadrul unei suspendări facultative 413/1 repunerea pe rol se face prin încheiere cu citare ? In cauza este vb.despre o suspendare ... (vezi toată discuția)
Suspendare judecare apel arlette arlette Buna ziua. Am depus actiune apel la care nu m-am prezentat si nici nu am solicitat in scris judecarea in lipsa,drept urmare instanta a decis suspendarea ... (vezi toată discuția)