avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Artificii deranjante noaptea – ce putem face legal?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Artificii deranjante noaptea – ce putem face legal?

Focuri de artificii frecvente lângă locuință – plângeri ignorate, reacție pasivă din partea poliției. Ce putem face?

În apropierea locuinței noastre funcționează o sală de evenimente care, în mod repetat, organizează focuri de artificii la ore foarte târzii (în jur de 23:30–24:00), provocând zgomote extrem de puternice și tulburând liniștea cartierului.

Am efectuat mai multe demersuri:

1. Sesizări prin 112 în momentul incidentelor.
2. Plângeri oficiale depuse la secția de poliție, în care am invocat Legea 61/1991 privind liniștea publică și Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, solicitând verificarea avizelor necesare (primărie, ISU, poliție).

Menționăm că problema persistă de câteva luni, iar o plângere anterioară depusă nu a primit nici până azi un răspuns oficial.

Deși suntem locatari afectați direct, senzația noastră este că autoritățile (politia) nu tratează problema cu seriozitate, ba chiar par să ne descurajeze să mai facem sesizări. Tonul și atitudinea poliției au fost percepute de noi ca fiind intimidante, ca și cum noi, cetățenii deranjați, am fi cauza problemei, nu evenimentele ilegale din zonă.

Cum putem continua legal demersurile în fața unei poliții care pare să ignore problema?

Mulțumim mult pentru orice răspuns sau recomandare!
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2025
smara_radu, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:46, 6 Mai 2025
Dacă sala de evenimente are autorizațiile necesare și partea pirotehnică e asigurată de profesioniști, lucrurile par în regulă. N-ar strica totuși să vă sfătuiți cu un avocat.
Va multumesc pentru raspuns! Sala de evenimente nu are autorizatiile necesare (primarie + ISU + IPJ). Ce specializare ar trebui sa aiba avocatul? Multumesc!
daca sunteti sigur/a, o reclamatie la politia locala (pentru autorizatia de la primarie) si una la ISU, ar trebui sa provoace verificari si poate, suspendarea activitatii.
politia nationala are competente doar la nivelul pirotehnic, iar daca, asa cum am spus, firma responsabila cu pirotehnia (ale carei servicii sunt inchiriate) e autorizata, lucrurile sunt in regula.
prin urmare 112 sau reclamatiile la sectia de politie nu vor avea raspunsurile sperate de dvs.
un avocat de civil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corturi de evenimente langa blocuri cristina.ciocirlie cristina.ciocirlie Buna ziua! Va roh ajutati-ma cu o parghie legala pentru o problema de care nu credeam ca ma voi lovi: langa blocul nostru s-au construit 2 corturi de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru petrecere in aer liber? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Nu stiu daca poate ajuta cineva, dar totusi va intreb: undeva la tara, intr-un sat, in cadrul unui resort/pensiune (care functioneaza ca unitate ... (vezi toată discuția)
Zgomot sala de evenimente, terasa tzclaudiu tzclaudiu Buna ziua, locuiesc intr-o zona rezidentiala unde de cativa ani s-a deschis o cladire cu sali de evenimente si un hotel. Cladirea respectiva este la cel mult ... (vezi toată discuția)