avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata de către angajator la contribuție pensii! In ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata de către angajator la contribuție pensii! In anul 2018,fiind ...

Neplata de către angajator la contribuție pensii!
In anul 2018,fiind angajat cu carte muncă, perioadă nedeterminată, angajatorul nu mi-a platit la stat,contribuțiile pentru pensie.
Sunt in concediu fara plata, datorită situației deficitare a firmei, urmând să îmi fac lichidarea,iar în luna decembrie să-mi depun dosarul de pensionare la limita vârstă.Care este modalitatea ,și cum ar trebui să procedez, pentru a-mi recupera de la angajator acel an lipsa de necontributivitate.
Mulțumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:41, 6 Mai 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti recupera anul lipsa in conditiile in care angajatorul respectiv plateste contributiile. Incercati pe cale amiabila, dar mai sigur este prin instanta (poate fi de durata), printr-o hotarare definitiva.
Actiunea este prescrisa daca vorbiti de 2018 ...
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc pentru răspuns! In acest caz,care este soluția,se mai poate face ceva pentru a recupera suma aferentă platii contribuției la pensie pentru anul respectiv,și dacă da, cum ar tb procedat?
Mulțumesc!!!

Cornel Vasile a scris:

Actiunea este prescrisa daca vorbiti de 2018 ...

Stiti sigur ca nu a platit sau nu a depus declaratia D112?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata contributiilor la pensii jenilazar jenilazar Va rog sa ma lamuriti in urmatorul caz: sunt angajata cu contract de munca inregistrat la Revisal ,la o firma particulara din mai 2014 si am constatat ca nu ... (vezi toată discuția)
Neplata de catre angajator a cas-ului ioanadenisa ioanadenisa Buna ziua.Vreau sa stiu daca neplata contributiilor sociale de catre angajator, adica mai exact neplata contributiei la CAS imi afecteaza cumva vechimea in ... (vezi toată discuția)
Lipsa stagiu cotizare Doina Elena Doina Elena Un salariat care indeplineste conditiile pentru a iesi la pensie limita de varsta, are lipsa o perioada la stagiu de cotizare, in perioada 2003-2005. Acest ... (vezi toată discuția)