avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara, Am o nelămurire. În data de 15.05. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara, Am o nelămurire. În data de 15.05. expira CCM-ul. ...

Bună seara,

Am o nelămurire.

În data de 15.05. expira CCM-ul.

Am demarat negocierile în data de 28.03 conform prevederilor legale.

Anul acesta avem negocieri grele, au apărut încă 2 sindicate fata de acum 2 ani.

Am stabilit de la bun început 45 de zile negocierea, dar în data de 11.05 se implinesc cele 45 zile. Părțile îndreptățite sa negocieze doresc prelungirea negocierilor.

În lege observ ca nu menționează o perioada anume de prelungire.

Pe ce perioada mai putem prelungi negocierea CCM cu acordul părților?

Si

Dacă în data de 14.05 când expira CCM suntem încă în negocieri trebuie sa depun la ITM prelungirea actualului CCM prin act adițional?

Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:58, 6 Mai 2025
1. Durata poate fi depășită doar prin acordul părților, legea neimpunand un anumit termen. Astfel, partile decid de comun acord ca durata negocierii sa se prelungeasca pe o anumita durata.

2. La data de 14.05. cand va expira actualul c.c.m., atunci :
- daca terminati negocierea depuneti la ITM actul de prelungire a actualului c.c.m.
- daca nu ati terminat negocierea, va trebui sa negociati un alt c.c.m

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte manze manze lucrez la o societate care este in faliment. am o intrebare in legatura cu contractul colectiv de munca la nivel de societate. ccm nostru a expirat de 1 luna ... (vezi toată discuția)
Initiere negociere colectiva ralucapavelescu ralucapavelescu Buna ziua, Lucrez la o societate unde exista contract colectiv de munca.Acesta a fost negociat in luna mai,anul 2012.in contract avem articol in care se ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, in data de 01.05,2020 expira contractul colectiv de munca (2 ani valabil), ce modalitate este de prelungirea ccm , trebuie anuntat ITM-ul? - trebuie ... (vezi toată discuția)