avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1350 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de atestare fiscala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de atestare fiscala

Buna ziua, daca eu impreuna cu fiica mea am cumparat un apartament, acum vreo 2 ani in urma, cu nuda proprietate pentru fiica si eu platitnd o anumita suma la cumpararea apartamentului, in care reprezinta 20%, adica uzufructul viager, pe certificatul fiscal scos ieri de la taxe si impozite imi scrie ca doar fiica mea apare cu nuda propiretate 100%. Nu trebuia sa fie scris si 80% fiica si eu cu 20%? Intre noi nu s-au schimbat lucrurile, ne intelegem de minune.
Mentionez ca cererea a formulat-o doar fiica mea.
Multumesc anticipat pentru cine imi raspunde.
Cel mai recent răspuns: elenna9 , utilizator 18:11, 6 Mai 2025
Buna ziua

Din ce ati scris, dvs impreuna cu fiica dvs ati cumparat un apartament.
- dvs ati platit 20%
- fiica a platit 80%
Pentru cei 20% platiti de dvs ati primit nu 20% din apartament ci dreptul de uzufruct viager asupra intregului apartament.
La taxe si impozite e normal ca fiica sa apara cu 100%, pentru ca uzufructul nu se evidentiaza distinct.
Buna ziua.
Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere titlu de proprietate valentina912 valentina912 parintii vor sa treaca proprietatea unui apartament de la numele lor in numele meu ca sunt fiica lor problema este ca eu vreau acest lucru dar cum mai am o ... (vezi toată discuția)
Contract v-c pe nume copil major MoP MoP Buna ziua. Dorim sa achizitionam o casa direct pe numele copilului major. Putem face acest lucru stipuland in contract uzufruct\\/ habitat viager (nu ... (vezi toată discuția)
As dori sa aflu daca dreptul de uzufruct se poate ... crezzulina crezzulina Buna ziua, As dori sa aflu daca dreptul de uzufruct se poate lasa mostenire unuia dintre copiii mei. Situatia reala este astfel: eu am doi copii ( o fata si ... (vezi toată discuția)