avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie bebe3
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie bebe3

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu o speță:

Voi naste bebe 3 in curand (2 iulie). Pana la data de 14 octombrie am primit indemnizatia crestere copil pentru bebe2(atunci a implinit 2 ani) iar de pe 15 octombrie pana pe 28.04.2025 am lucrat, incepand cu aceasta data am intrat in concediu medicat/prenatal. Concediul se va suspenda undeva pe 11 august, dupa cele 42 de zile de postnatal, urmand sa intru iar in concediu crestere copil timp de 2 ani. Cum se va calcula cuatumul indemnizației avand in vedere ca eu am lucrate mai putin de 12 luni, o parte fiind luni cu CCC. Din cate am inteles, daca cuantum indemnizatie la bebe 3 vine mai mic decat a fost cuantumul indemnizației la bebe2, atunci se mentine suma mai mare(cea de la bebe2). Care e baza legala? Mi-ati putea atasa legea, va rog? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2025
VeronicaSavean, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:35, 6 Mai 2025
OG 111/2010
art. 9^1
În situația în care persoana care a beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului naște unul sau mai mulți copii ori se află într-o nouă situație dintre cele prevăzute la art. 8 alin. (2) într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației conform art. 2 alin. (2) rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil morozancarmen morozancarmen Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am fost in ccc cu primul copil pana in 5 aug. 2021,din ... Dianageorgiana2019 Dianageorgiana2019 Buna ziua! Am fost in CCC cu primul copil pana in 5 aug. 2021,din 5 aug pana in 6 sept cand a implinit fetita 2 ani am fost in concediu medical platit cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in prezent sunt in concediu de crestere copil, pana ... Mari94 Mari94 Buna ziua! In prezent sunt in concediu de crestere copil, pana in aprilie cand voi reincepe serviciul. In prezent însărcinată in aprox 6saptamani, ... (vezi toată discuția)