Spațiul verde din jurul blocului îngrădit cu gardulet , portiță cu lacăt ( până nu demult , asta până am avut o discuție cu cel care a îngrădit și pus lacăt ) !
Locuiesc și sunt proprietar de aprox 20 ani intr un bloc "comunist" cu 10 etaje ( 44 apartamente )..
Spațiul verde din jurul blocului , destul de mare , a fost ingradit cu gard de plasă de sarma, portiță cu lanț si lacăt ( până nu demult ) in proporție de 20% - 25% de către un alt proprietar din bloc . Acolo, in acel spațiu ingradit are :
- alte ingradituri unde in trecut a cultivat diverse straturi de ceapă, morcovi, patrunjei etc.
- groapă de nisip amenajată pentru ăla micu ( respectivii sunt bunici și s au gândit să creeze tot confortul pentru nepoțel )
- tot felul de construcții din scânduri : taburete , ciuperci de lemn, lebede de lemn, tot soiul de cuști de câini / animalute etc
Intrebarea mea este următoarea :
Cum pot să il determin să își "dezgradeasca" spațiul respectiv și să își ia toate acareturile de acolo !?! . DA , vreau un spațiu liber in jurul blocului , unde să mă pot plimba in liniște și in siguranță, NU să cer aprobări sau să risc să mă accidentez datorită unor construcții iimprovizate !
Menționez că :
- niciodată nu mi am dat acordul pentru așa ceva ( proprietarului sau asociației !
- particip frecvent de mai multe ori pe an la curățenie în spațiul verde benevol ( 2 - 3 persoane din 44... Asta spune / Denotă foarte multe ) !!!
- platesc impozit la primărie pentru : apartanent , suprafata aferenta de sub bloc , cota 1 / 44 .
- Există vreo lege în acest sens ? Dacă DA , vă rog să mi o comunicați și mie !