avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spațiul verde din jurul blocului îngrădit ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spațiul verde din jurul blocului îngrădit ...

Bună ziua grup

Spațiul verde din jurul blocului îngrădit cu gardulet , portiță cu lacăt ( până nu demult , asta până am avut o discuție cu cel care a îngrădit și pus lacăt ) !

Locuiesc și sunt proprietar de aprox 20 ani intr un bloc "comunist" cu 10 etaje ( 44 apartamente )..

Spațiul verde din jurul blocului , destul de mare , a fost ingradit cu gard de plasă de sarma, portiță cu lanț si lacăt ( până nu demult ) in proporție de 20% - 25% de către un alt proprietar din bloc . Acolo, in acel spațiu ingradit are :

- alte ingradituri unde in trecut a cultivat diverse straturi de ceapă, morcovi, patrunjei etc.

- groapă de nisip amenajată pentru ăla micu ( respectivii sunt bunici și s au gândit să creeze tot confortul pentru nepoțel )

- tot felul de construcții din scânduri : taburete , ciuperci de lemn, lebede de lemn, tot soiul de cuști de câini / animalute etc

Intrebarea mea este următoarea :

Cum pot să il determin să își "dezgradeasca" spațiul respectiv și să își ia toate acareturile de acolo !?! . DA , vreau un spațiu liber in jurul blocului , unde să mă pot plimba in liniște și in siguranță, NU să cer aprobări sau să risc să mă accidentez datorită unor construcții iimprovizate !

Menționez că :

- niciodată nu mi am dat acordul pentru așa ceva ( proprietarului sau asociației !

- particip frecvent de mai multe ori pe an la curățenie în spațiul verde benevol ( 2 - 3 persoane din 44... Asta spune / Denotă foarte multe ) !!!

- platesc impozit la primărie pentru : apartanent , suprafata aferenta de sub bloc , cota 1 / 44 .

- Există vreo lege în acest sens ? Dacă DA , vă rog să mi o comunicați și mie !

Multumesc anticipat !

Dacă îmi mai aduc aminte ceva

O să completez !

Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:34, 6 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spatiul respectiv apartine primariei, acolo adresati reclamatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul verde din jurul blocului scor.pio scor.pio Va salut! Am si eu o intrebare va rog. Spatiul verde din jurul blocului apartine primariei sau asociatiei de proprietari? De ce va intreb. In urma cu un an, ... (vezi toată discuția)
Ingradire spatiu public, legal? andreeabiz andreeabiz 2 vecini au blocat accesul in spatiul verde dintre blocuri (unde se afla si zona de batut covoare) cu un gard de metal inalt si poarta cu lacat, fara a cere ... (vezi toată discuția)
A cui e gardul din jurul blocului si cum poate fi schimbat? patkoscsaba patkoscsaba Locuiesc intr-un bloc relativ nou, fiind proprietar la parter. Toti cei de la parter avem curti private (proprietate trecuta in CF, si iesire din apartament in ... (vezi toată discuția)