avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de creste copil!Buna ziua! Am și eu o ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de creste copil!Buna ziua! Am și eu o întrebare, sunt însărcinată în 32 ...

Buna ziua! Am și eu o întrebare, sunt însărcinată în 32 de saptamani, as vrea ca soțul meu sa își ia concediu de creștere copil, sa beneficiem de indemnizația de creștere, întrebare poate el în locul mamei, care nu lucrează, este casnica, mai are 2 copii școlari, sa își ia acest drept, dacă da când și unde se depune dosarul pt cerere? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 6 Mai 2025
Tatal nu va lua indemnizatia in locul mamei , oricare dintre parintii copilului poate intra in CCC , daca are cel putin 12 luni lucrate din ultimele 24 luni inainte de nasterea copilului . Cum dvs. nu beneficiati de concediu postnatal ( nefiind angajata ) , dosarul il depune la Primarie imediat ce s-a nascut copilul . Frumos ar fi sa-si anunte angajatorul ca , peste o luna si jumatate - doua luni , va intra in acest concediu si nu va mai lucra .
Nu am înțeles, ce rost mai are sa între în concediu daca nu beneficiază de indemnizație?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soțul dvs poate întra în CCC și sa beneficieze de indemnizație.

Imediat după nașterea copilului poste merge sa depună dosarul pentru indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cele 12 luni ptr acordarea indemnizatiei de crestere a copilului cuprind si concediul de maternitate? ionelenasorina ionelenasorina buna ziua, daca m-am angajat pe 5.08.2011, si raman insarcinata dupa 10.11.2011 ma incadrez ptr indemnizatia de crestere a copilului pe 2 ani? in cele 12 luni ... (vezi toată discuția)
Indemnizație copil (ccc) Mazilu_catalina Mazilu_catalina Buna ziua, as vrea sa știu despre aceasta indemnizație ... Sotul meu ar vrea sa intre in prenatal si nu prea stim cum.. Eu voi naște in mai putin de 6 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului diana03 diana03 daca nu intrunesc conditiile de acordare a concediului postnatal,pot intra direct in concediu de crestere a copilului si sa beneficiez de indemnizatie de ... (vezi toată discuția)