avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Pot sa donez masina tatalui meu inainte de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Pot sa donez masina tatalui meu inainte de divort ...

Buna ziua. Pot sa donez masina tatalui meu inainte de divort ca sa nu intre la partaj ? A fost cumparata tot de el dar pe numele meu.
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 14:10, 7 Mai 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde cum si cu titlu v-a transferat banii, astfel ca masina sa fie bun propriu sau bun comun.

O veti putea dona legal doar daca e bun propriu, dar atunci care ar fi folosul?

Daca e bun comun, deja este o alta discutie.
Contract de vanzare-cumparare intre dv si tata .
A fost cumparata cu banii lui(numerar) dar contractul de vanzare-cumparare este pe numele meu(a fost cumparata la 4 luni distanta dupa ce am facut starea civila, sunt 5 ani jumatate de atunci). Ea ma tot ameninta ca imi ia masina, de asta va intreb daca as putea sa i-o donez tatalui inainte de a face pasul spre divort fara a intra la partaj.
Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2025
FetchD, utilizator
Masina este bun comun al ambilor soti, fiind dobandita in perioada casatoriei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti o dovada a provenientei banilor si mai ales a ceea ce reprezinta baniii... Adica daca banii au fost o donatie a tatalui catre dumneavoastra, atunci banii erau un bun personal si rezulta ca si masina e bun personal. Daca banii au fost donatie catre amandoi sau imprumut, atunci masina e bun comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de divort simona_iuliana simona_iuliana dupa cununia civila ,daca tatal meu imi face act de vanzare cumparare sau donatie pe masina (care este a mea,dar pe numele tatalui ,pt ca am dat o masina la ... (vezi toată discuția)
Acte apartament sot si sotie ContSters212553 ContSters212553 Tatal meu a cumparat un apartament la care a participat si sotia cu 20% din valoarea apartamentului, desii in acte e trecut doar tatal meu,La anu vreau ca ... (vezi toată discuția)
Partajul parintilor si situatia copilului major danube_daughter danube_daughter Buna ziua, Vorbesc in numele prietenului meu, care se afla intr-o situatie familial delicata si ar dori un sfat de la dumneavoastra in legatura cu divortul ... (vezi toată discuția)