avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am următoarea situație: Soțul meu are o soră, iar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am următoarea situație: Soțul meu are o soră, iar părinții ...

Am următoarea situație:
Soțul meu are o soră, iar părinții lor au 78 respectiv 80 ani și doresc să lase apartamentul în care locuiesc nepotului (copilul soțului meu),sora soțului nu are copii. Întrebarea este :In ce condiții poate face acest lucru și dacă copii, soțul și soră lui trebuie să își dea consimțământul?...Sau pot lăsa apartamentul nepotului fără nici o problemă ...?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 11:24, 7 Mai 2025
Buna ziua, se poate exclusiv pe cale notariala, fara niciun acord exterior, notarul va poate spune ce acte sunt necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! se da urmatoarea situatie! tatal sotului meu (decedat) ... LeoRamona76 LeoRamona76 Buna seara! Se da urmatoarea situatie! Tatal sotului meu (decedat) a lasat mostenire copiilor lui o casa. Socrul meu mai avea o sora care la randul ei avea un ... (vezi toată discuția)
Succesiune adimanea adimanea Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Este vorba de o familie sot, sotie si doi copii casatoriti. Unul dintre copii are la randul lui un copil, deci un ... (vezi toată discuția)
Acte casa avolina avolina Buna ziua, Parintii unei prietene doresc sa treaca pe numele ei casa aflata in proprietatea lor, problema este ca prietena mea are o sora. In acest caz e ... (vezi toată discuția)