avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Imputernicire unui contabil pentru semnare documente.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Imputernicire unui contabil pentru semnare documente.

Buna ziua, imi puteti spune va rog daca un reprezentat face o imputernicire unui contabil pentru semnare documente ( simpla, nu la notariat), ce trebuie scris pe contractul de munca, numele administratorului si contabilul semneaza cu pentru sau numele contabilului? Multumesc frumos
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:57, 7 Mai 2025
Sunt lucruri diferite. Contractul de munca e contract de munca. Contractul de prestari servicii contabile e altceva. Cred ca trebuie sa alegeți dintre astea doua pentru ca bănuiesc ca respectivul contabil nu va face treaba gratuit.
În interiorul oricărei variante pe care o alegeți, veți trece și acea prevedere cu împuternicirea. Atenție și la treaba cu raspunderea eventual și cu penalitati pe care sa va plătească în caz ca nu a depus declaratiile la timp sau le-a depus greșit. Au fost cazuri din acestea și în lipsa de stimulare clara intr-un contract, nu a mai putut fi tras la răspundere contabilul.
M-ati inteleg gresit, poate nu m-am exprimat corect. Sa zicem ca eu sunt Administrator si vreau sa imputernicesc contabila (salariata) sa semneze in locul meu actele de angajare pentru alte persoane. In aceste caz pe cim, fisa post etc, scriu ADMINISTRATOR si numele meu, ea semnand cu pentru, sau numele ei?
Numele contabilului și semnatura lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine semneaza state de plata si declaratii v_florina v_florina Buna ziua, sper ca intrebarea mea sa fie postata in locul potrivit. In cazul in care firma a angajat un contabil sef ( contract de munca norma intreaga, pe ... (vezi toată discuția)
Am un certificat digital. cum pot semna declaratiile pentru alte firme? oviiul oviiul daca am un certificat digital si semnatura electronica pentru o firma ce pasi trebuie sa urmez sa pot semna si declaratiile pentru alte firme (vezi toată discuția)
Cine semneaza si raspunde de declaratiile intocmite de contabil? ismi3ismi ismi3ismi Am intreprindere individuala din luna august 2011,neplatitor de TVA. Contabilul pe care il am ,spune ca declaratiile se semneaza doar de catre ... (vezi toată discuția)