avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cine semneaza state de plata si declaratii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cine semneaza state de plata si declaratii

Buna ziua,

sper ca intrebarea mea sa fie postata in locul potrivit. In cazul in care firma a angajat un contabil sef ( contract de munca norma intreaga, pe durata nedeterminata), cine trebuie sa semneze statele de plata a salariilor si declaratiile financiare?

Contabilul sef pretinde ca atata vreme cat nu are o imputernicire de la Directorul firmei in acest sens, nu poate semna nici un document. Este corect ca Directorul firmei sau alta persoana imputernicita alta decat contabilul sef sa semneze aceste documente?

Multumesc
Contabilul sef poate semna statele de plata si declaratiile avand in vedere ca este angajat cu contract de munca (CONFORM FISEI POSTULUI). Atat pe declaratii, cat si pe state de plata la INTOCMIT - SEMNEAZA - CONTABILUL SEF si la REPREZENTANTUL LEGAL SEMNEAZA - ADMINISTRATORUL SAU DIRECTORUL. RASPUNDEREA ESTE IN TOTALITATE A REPREZENTANTULUI LEGAL. O ZI BUNA !
Daca statul este intocmit de alta persoana cu atributii prin fisa de post ,va fi semnat de ea, lafel si declaratiile.Oricum directorul economic este cel care organizeaza,conduce si raspunde de organizarea contabilitatii conform fisei de post si a legii 81/92.Daca singura persoana in firma este si contabil sef, normal ca ea va semna toate actele si nu administratorul.
pentru intocmire va semna cel care le intocmeste, avizarea si aproparea, inclusiv raspunderea pentru cele declarate o poarta acel contabil sef...el nu si-a citit fisa postului? ce imputernicire ii mai trebuie? ocupa o functie pentru care si-a asumat atributiile conform fisei postului ...
Vor fi 3 semnaturi pe statul de plata

director general, director economic, birou personal- salarizare
Nu toate firmele au Director economic si Director general. Eu de ex. am o firma unde semneaza contabilul si reprezentantul legal al firmei (Administratorul) si e ok, nu vad nici o problema. ;)

Alte discuții în legătură

Cine raspunde in acest caz? amalianeag amalianeag Intr-o firma unde exista director economic si un sef al serviciului fin contabil, raspunderea pentru fiscalitate, a cui este? Si care dintre cei doi ar trebui ... (vezi toată discuția)
Adresa itm in legatura cu o angajata insarcinata vlad_vevo vlad_vevo Buna ziua, In adresa catre ITM pentru anuntarea unei angajate insarcinate, trebuie sa o semneze neaparat directorul/administratorul firmei? Nu ar fi deajuns ... (vezi toată discuția)
Fisa postului elenadragan elenadragan Lucrez intr-o institutie publica, sunt contabil cu studii medii iar fisa postului este mai incarcata decat ce a contabilului sef , nu mai spun ca in cadrul ... (vezi toată discuția)